İstanbul için dev yarış başladı

Abone ol

Seçim sürecine girilmesi üzerine gözler İstabul'da aday olacaklara çevrildi. İşte partilerde öne çıkan isimler..

23. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin 22 Temmuz olarak belirlenmesi, 70 milletvekiliyle TBMM’ye en çok milletvekili gönderen İstanbul’da kulisleri hızlandırdı.

KESİCİ VE MİTİNGCİ

CHP İstanbul için, sürpriz olarak yorumlanan İlhan Kesici ve Cumhuriyet Mitingi’ni düzenleyenler öne çıkıyor. AKP’de de Kadir Topbaş’ın vekilliğinden aldığı İdris Güllüce ismi kulislerde dolaşıyor. CHP teşkilatlarında adaylık için yarış olurken, AKP İstanbul İl Başkanlığı, teşkilatın omurgasının bozulmaması için belediye ve ilçe başkanlarına aday olmamaları yönünde işaret verdi.

CHP kulislerinde, Ecevit hükümetinde bakanlık yapan Zekeriya Temizel de ismi geçenler arasında. Ancak başı Cumhuriyet Mitingi’ni düzenleyen kadınlar çekiyor: Prof. Dr. Necla Arat, Nur Serter ve İnci Beşpınar öne çıkan adaylar.

Kulislerde adı dolaşan diğer isimler; eski İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, İBB CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İBB Meclis Üyesi Çetin Soysal.

CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem’in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Eyüp İlçe Başkanı Ali Lütfi Gündöndü ile Üsküdar İlçe Başkanı Basri Bayar da milletvekili olmak için parti görevlerinden istifa edeceklerini açıkladı.

AKP kulislerinde, İstanbul için TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, Rafet Bozdoğan ve Erman Tuncer adı geçenler arasında.

Akşam

Günün Önemli Haberleri