İstanbul Bienali'ni 440 bin kişi gezdi
Abone olİSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, bu yıl ‘İyi Bir Komşu’ temasıyla gerçekleştirilen 15. İstanbul Bienali'ni 8 haftada 440 bin ziyaretçi etti.
İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, bu yıl ‘İyi Bir Komşu’ temasıyla gerçekleştirilen 15. İstanbul Bienali'ni 8 haftada 440 bin ziyaretçi etti.
12 Kasım Pazar günü sona erdi. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer ile İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in katılımıyla önceki gün İstanbul Modern’de bir değerlendirme toplantısı yapıldı.
‘4 BİNİN ÜZERİNDE HABERE KONU OLDU’
Hürriyet'in aktardığına göre, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, bieanalin küratörleri Elmgreen & Dragset sanatçı ikilisine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz dönemde 15. İstanbul Bienali 4 binin üzerinde habere konu olmuş. Bu yıl altı farklı mekânda düzenlenen bienali, yalnızca 8 haftada 440 bin ziyaretçi izledi. Bu, 2015’ten bu yana bienali takip eden izleyici sayısının yüzde 21 oranında arttığını gösteriyor. Bu artışta hem bu yılki bienalin herkese yakından temas edebilen temasının hem de tabii ki bienalin kapılarını bir kez daha ücretsiz olarak açmasının etkisi var. Bienalin ücretsiz olarak izleyiciyle buluşmasını destekleyen, İstanbul Bienali’nin sponsorluğunu 2007-2026 yılları arasındaki yirmi yıllık süre boyunca üstlenen Koç Holding’e de bir kez daha içten teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
‘İSTANBUL’UN MARKA DEĞERİNE KATKISI ÇOK BÜYÜK’
Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl da bienallerin, bulundukları her ülkenin, her şehrin marka değerine katkıda bulunduğuna dikkat çekerek İstanbul Bienali’nin de Türkiye ve özellikle İstanbul’un algısına ve marka değerine katkısının büyük olduğunu belirtti. Ünlü konuşmasında şunları söyledi: “Koç Topluluğu olarak ekonomik ve toplumsal kalkınmanın bir arada gerçekleşebilmesi için kültür ve sanata verdiğimiz desteği önceliklerimiz arasında tutmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Çağdaş sanatı da özellikle özgür düşünceyi ve farklı bakış açılarını temsil etmesi nedeniyle çok önemli buluyor ve destekliyoruz. Çağdaş sanat, sanatçıya da izleyiciye de sosyal ve ekonomik sorunlarla ilgili sanat yoluyla yorum, eleştiri getirebilen demokratik bir alan sağlıyor.”
6 MEKÂNDA 56 SANATÇIDAN 150 ESER
Bienal kapsamında 6 farklı mekânda 32 ülkeden 56 sanatçının 150 eseri sergilendi. 30 sanatçının İstanbul için özel olarak ürettiği eserler, ilk kez sanatseverlerle buluştu. Bienal kapsamında serginin yanı sıra katılımcıların birlikte düşündüğü, sohbet ettiği, yemek pişirdiği, okuduğu ve müzik yaptığı 23 ücretsiz etkinlik gerçekleştirildi.
Dünyaca ünlü sanatçı Ugo Rondinone’nin 1999 yılında yine bienal kapsamında Taksim Meydanı’nda sergilenen gökkuşağı heykeli, artık Akatlar’daki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yer alıyor.
Bienalin ardından sergilerin sanal ortamda gezilmesini sağlamak üzere Google Arts & Culture ile yapılan işbirliği kapsamında, bienal sergileri kalıcı olarak Google Arts & Culture platformu üzerinden ziyaret edilebilecek.