İşsizlere bal gibi maaş

Abone ol

Ünlülerin balcısı olarak bilinen Selçuk Solmaz, işsiz vatandaşlara ayda 1500 YTL gelir vaat etti.

Başbakanlara hediye ettiği özel karışımlı bal ile adı gündeme gelen Türkiye
Arıcılar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Solmaz, Kızılcahamam
ve Çamlıdere bölgesinde yaşayan işsiz vatandaşları, ayda 1000 ile 1500
YTL gelir vaat ederek, arıcılık yapmaya davet etti.
 
Solmaz, AA muhabirine, Kızılcahamam ve çevresinin arıcılık için son derece elverişli olduğunu belirterek, düzenleyecekleri kurslar ve eğitim programları ile arıcı yetiştirmek istediklerini söyledi.

Ankara ve bölgesindeki köylerde yaşayanların şehir merkezlerine göç ettiğini ve böylece köylerin arıcılık için son derece elverişli hale geldiğini ifade eden Solmaz, 50 ile 60 kovanla arıcılık yapan ailelerin ortalama aylık gelirlerinin 1000-1500 YTL arasında olacağını kaydetti. Solmaz, asgari ücretin 380 YTL olduğu Türkiye'de, bu rakamın köylerde yaşayanlar için son derece önemli olacağını vurguladı.

Devletin ve yerel yönetimin desteği ile köylerde yaşayan vatandaşlara çağrıda bulunan Solmaz, şöyle konuştu: 

''Köylerdeki işsiz gençlerimizi, vatandaşlarımızı arıcılık yapmaya, bal üretmeye davet ediyorum. Arıcılık yapmak isteyen kişilere, 1 haftalık kurs sonunda sertifika vereceğiz. Bu kişilere ayrıca, Özel İdare Müdürlükleri ve Tarım İl Müdürlükleri tarafından, arıcılık için gerekli tüm finansman desteği de sağlanacak. Ne kadar bal üretirlerse üretsinler, en iyi fiyatla almaya hazırız. Sertifika alanlara gereken kovan ve arıları biz temin ediyoruz. Bu kişiler kendi
köylerinde 50-60 kovanla arıcılık yapmaları durumunda ürettikleri balları biz alacağız. Pazar sıkıntısı yaşamayacaklar ve ortalama aylık 1000-1500 YTL arasında gelir elde edecekler.'' 
   

''DÜNYA PAZARININ YÜZDE 50'SİNİ ELE GEÇİRECEĞİZ''
 
Türkiye'deki bal üretiminin yıllık 4 milyon kovan ile 70 bin ton olduğunu kaydeden Solmaz, ''Türkiye, 1-2 yıl içerisinde dünya pazarının yüzde 50'sini ele geçirecek. Avrupa'da ortalama 4 dolara satılan Türk balı büyük ilgi görüyor. Özellikle çam balına rağbet oldukça fazla'' diye konuştu.

Kamuoyunda ''ünlülerin balcısı'' olarak tanınan ve özel olarak hazırladığı arı sütü, polen ve bal karışımı için bir çok ünlünün sipariş verdiği Solmaz, ''AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Erdoğan'a da bu özel karışımlı baldan hediye ettim. O günden sonra da kamuoyunda bana 'Başbakan'ın balcısı' denilmeye başlanıldı'' dedi. 

Bugüne kadar, Turgut Özal'dan Alparslan Türkeş'e, Süleyman Demirel'den Bülent Ecevit'e kadar devletin zirvesinden bir çok önemli ismin, kendisinden bal aldığını belirten Solmaz, sözlerine şöyle devam etti:

''Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da Cumhuriyet tarihinde ilk kez arıcılara ürettikleri kaliteli bal karşılığı, kilogram başına 400 YKr destek verdiği için özel karışımlı bir bal hazırladık. Sayın Başbakan'ın performansına katkıda bulunmak ve gücüne güç katmak için bu balı kendisine TBMM'deki grup toplantısında takdim ettik.''

Günün Önemli Haberleri