İsrailden bombardımana devam

Abone ol

İsrail'in, Lübnan topraklarında düzenlediği saldırılar 23. gününde de devam ediyor.

İsrail uçakları, bu sabah düzenlenen akınlarda Beyrut'un güneyini tekrar bombaladı. Hava saldırılarında, kuzeydeki Akkar'da bir köprü, Bekaa vadisi, Suriye sınırı yakınlarındaki karayolları ve güneydeki Nabatiye dahil 70 kadar hedef vuruldu. Lübnan'ın güneyindeki 5 bölgede de yaklaşık 10 bin İsrailli asker ile Hizbullah gerillaları arasında çatışmalar çıktı. Hizbullah, dün 231 füze fırlatmasının ardından saldırılarına, bu sabah da 20 füze göndererek devam etti.

Bu arada, ABD, İngiltere ve Fransa, BM Güvenlik Konseyinin, ateşkes çağrısı, tampon bölge ve Hizbullah'ın silahsızlandırılması önerilerini içeren karar tasarısının bir hafta içinde oya sunulması yönündeki isteklerini dile getirdiler. Ancak Fransa ile ABD arasında, çok uluslu gücün bölgeye konuşlandırılacağı tarih konusunda görüş ayrılıkları belirdi.

Fransa, olası uzlaşmanın, İsrail, Hizbullah ve Lübnan arasında yapılacak uzun süreli barış anlaşması temeline dayanması gerektiğini açıklarken, ABD, uluslararası gücün, çatışmaların durmasının ardından konuşlandırılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu arada İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'in, saldırılarına, Güney Lübnan'a çok uluslu güç konuşlanıncaya kadar devam edeceğini söyledi. Hizbullah'ın, iki İsrailli askeri kaçırmasının ardından 12 Temmuzda başlayan İsrail saldırılarında şu ana kadar çoğu sivil 700'den fazla kişi öldü. Çatışmalarda ve füze saldırılarında ölen İsrailli sayısı ise 56.

Günün Önemli Haberleri