İsrailde Kara Kuvvetleri Komutanı azledildi

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'u istifaya çağıran general görevden alındı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'u Lübnan savaşıyla ilgili olarak eleştirip istifalarını isteyen Kara Kuvvetleri Komutanı General Yiftah Ron Tal görevinden azledildi.

Askeri kaynaklar, Halutz'un General Ron Tal'a bir mektup göndererek, "Bir askerin ağzından duyulması kabul edilemez sözler sarf ettiniz, hükümete ve hükümetin başına yönelik siyasi eleştirilerde bulundunuz" ifadesini kullandığını ve görevinden azledildiğini bildirdiğini kaydetti.

2 aya kadar üniformasını çıkarması öngörülen General Ron Tal, İsrail gazetelerine verdiği demeçlerde, "Askeri açıdan savaş bir başarısızlıkla sonuçlanmıştır ve Genelkurmay Başkanı sorumluluğu üstlenmelidir, hatta Başbakan da sorumluluğu üstlenmelidir" demişti. General Halutz'un dün General Ron Tal'ı çağırttığı, ancak Ron Tal'ın bu davete icabet etmediği, Halutz'un bunun ardından Ron Tal'a azledildiğini bildiren bir mektup gönderdiği belirtiliyor.

Askeri radyodaki bir haberde de Ron Tal'ın 2 hafta kadar önce gizlice Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu ile görüştüğü ve partiye katılma kararını yakında açıklayabileceği ileri sürüldü. Ron Tal, İsrail'in geçen yaz Gazze Şeridi'nden çekilme kararını eleştirmiş ve çekilmenin Lübnan savaşı için ordunun yaptığı hazırlıklara zarar verdiğini söylemişti.

Günün Önemli Haberleri