İsrailde camiye çirkin saldırı

Abone ol

İsrail'in başkenti Tel Aviv'in güneyinde bulunan tarihi Caffa kentindeki Deniz Camisi'ne çirkin bir saldırı düzenlendi.

Arap ve Yahudilerin birlikte yaşadığı kentteki caminin kapılarına ve duvarlarına sprey boyalarla Peygamber Efendimiz'e (s.a.s) hakaret içeren yazıların yanı sıra "Araplara ölüm gibi" sloganlar yazıldı.

Camiye yazılan başka bir yazıda ise Arap karşıtı yasadışı Kach hareketinin kurucusu Rabbi Meir Kahane'ye göndermede bulunularak "Kahane haklıydı" denildi. El Halil kentindeki bazı eylemcilerin bu ay başlarında şehir dışına çıkarılmasına göndermede bulunularak da "Barış Evi olmadan barış olmaz" diye yazıldı.

Caminin girişine Davud yıldızı çizilirken, söz konusu yazılar bugün sabah namazı için camiye gelen cemaat tarafından fark edildi.

Caffa'daki İslami Hareket lideri Şeyh Ahmed Ebu Acve saldırıyı kınarken, yapılanlardan dolayı İsrailli yerleşimcileri suçladı. Acve, benzer saldırıların Batı Şeria'da da düzenlendiğini söyledi. 2005 yılında Tel Aviv yakınındaki Hasan Beck camiine domuz kafası fırlatıldığını hatırlatan İslami Hareket lideri, "Bu saldırı, kutsal yerlerimize saldırdıkları kanıtlanan Yahudilere verilen az cezaların çoğalmış halidir" dedi.

Hasan Beck camiine domuz kafasını atan kişiye, 9 ay hapis cezası verilmişti.

Dünyanın en eski limanlarından birine sahip olan Caffa kentinde Osmanlı döneminden kalma birçok tarihi eser bulunuyor.

Günün Önemli Haberleri