İsrail kara harekatını genişletti

Abone ol

İsrail Güvenlik Kabinesi, Lübnan'daki kara harekatını genişletme kararı aldı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, İsrail'in hava saldırılarının da tam güçle yeniden başlatılacağını kaydetti.

Yetkili, bölgede görev yapması planlanan uluslararası gücün, Hizbullah'ı gerektiğinde sınır bölgesinden uzak tutacak güce sahip olması gerektiğini, İsrail harekatının sona erdirileceği bir tarih saptanmadığını söyledi. Bu arada, İsrail'in kara harekatını Litani nehrinin kuzeyine kadar genişletmeyi planladığı öne sürüldü. İsrailli bir yetkili, hükümetin Hizbullah militanlarını, sınırdan yaklaşık 20 kilometre içerdeki nehrin kuzeyine kadar geriletmeyi amaçladığını kaydetti. İsrail radyosu, güvenlik konseyinin kara harekatını genişletme kararından sonra, binlerce yedek askerin daha göreve çağrılacağını duyurdu. Radyonun haberinde, yaklaşık 15 bin askerin daha göreve çağrılabileceği belirtildi.

FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLİ SERBEST BIRAKILDI

Bu arada İsrail, yaklaşık bir ay önce tutuklanan bir Filistin hükümeti yetkilisini serbest bıraktı. Gazze Şeridi'nde İsrailli bir askerin esir alınmasından sonra, yaklaşık bir ay önce tutuklanan Parlamento Sözcü Vekili Hasan Kreişhi, dün gece serbest bırakıldı. Bağımsız milletvekili Kreişhi, kendisiyle birlikte tutuklanan Hamaslı bakanların zor koşullarda tutulduklarını, onların serbest bırakılacağını düşünmediğini belirtti.

Günün Önemli Haberleri