İsrail interneti izliyor

Abone ol

İsrail savaşını sadece tankla topla yapmıyor. İnternet siteleri ve chat odaları tamip altında..

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle, sanal alemde organize olan çok sayıda internet sitesi sahibi, savaşı protesto etmek amacıyla sitelerini bugün yayına kapattı. İsrail ise internet siteleri ve chat odalarını izleyip aleyhte propagandanın önüne geçmeye çalışıyor.

Museviler, Amerikalı ve Avrupalı gruplara kendilerini desteklemeleri yönünde binlerce mesaj gönderiyor... 1 Ağustos'ta sitenizi kapatın! E-posta yoluyla site sahiplerine ulaşan savaş karşıtları bir mesaj yayınladı. Mesajda, İsrail ve ABD tarafından yürütüldüğü belirtilen savaş kınanarak, "Tüm dünyanın duyarsız kaldığı bu konuda 1 Ağustos 2006 Salı günü size ait sitelerinizi veya arkadaşlarınızın sitelerini 1 günlük kapatarak, destek olabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca "Orada hala savaş devam ediyor, çocuklar hala ölüyor, insanlar hala evsiz kalıyor, tüm dünya hala sessiz kalıyor" sloganları ve savaş sonrası evsiz kalan ailelerin fotoğraflarının sitelerde yayınlanarak, savaşın protesto edilmesi isteniyor.

Bu e-postanın kısa süre içinde çok sayıda internet kullanıcısına ulaşmasıyla, internet sitesi sahipleri yayınlarını bugün durdurma kararı aldılar. İsrail'den siber savaş! İngiliz Times gazetesinde ise İsrail-Lübnan savaşının değişik yüzünü gösteren bambaşka bir haber yer aldı. İsrailliler ve Yahudi lobisi, savaşı internetten desteklemeye devam ediyor. İsrail Hükümeti, destekçileri aracılığı ile negatif önyargılar ve Arap propangandası yapanlarla mücadele ediyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı genç diplomat adayları ile internet sitelerini ve chat odalarını izletiyor.

Aynı zamanda binlerce Yahudi aktivist"in Amerikalı ve Avrupalı gruplara kendilerini desteklemeleri yönünde binlerce mesajlar göndertiyorlar. Geçtiğimiz hafta yaklaşık 5,000 üyesi olan Dünya Yahudi Öğrenci Birliği (World Union of Jewish Students (WUJS)) “megaphone'' yazılımı ile anti Yahudi chat odaları ya da anketlerinden anında haberdar edilmelerini ve karşı harekete geçmelerini sağlıyor. Kudüs"teki bir öğrenci ekibi farklı dillerdeki bir çok siteyi aldıkları aksiyonlar vb. açıdan izliyor.

Günün Önemli Haberleri