İsrail düşmanı belirledi

Abone ol

İsrail, Filistin hükümetini kurmakla görevlendirilen Hamas'ın liderini ''düşman'' diye nitelendirdi.

İsrail Başbakan Vekili Ehud Olmert, Hamas'ın Filistin hükümetini kurmakla görevlendirilen lideri İsmail Haniye'yi ''düşman'' diye nitelendirdi.

Olmert, YNETnews'ın internet sitesinde yayımlanan söyleşisinde, herhangi bir ''terör'' eylemi içinde olduğuna ilişkin kanıt bulunmayan Haniye'nin şu anda İsrail güvenlik güçlerinin hedefi olmadığını belirtirken, ''Haniye bir düşman. İsrail'in varlığını ve İsrail ile imzalanan anlaşmaları tanımıyor ve İsrail'in var olma hakkını da tanımıyor'' dedi.

Ehud Olmert, Haniye'nin hedef haline gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da, ''Herhangi bir nedenle hedef değil. Her düşmanı ortadan kaldırmalı mıyım? Terörle ilişkisi yoksa onu hangi sebeple ortadan kaldırırım? Ve bildiğim kadarıyla bu yönde bir kanıt yok'' yanıtını verdi.

İsrail Başbakan Vekili Olmert, Filistin'de yapılan seçimleri kazanan Hamas örgütünün sürgündeki lideri Halit Meşal'in de Şam'danFilistin topraklarına geri dönmesi halinde İsrail tarafından tutuklanabileceğini kaydetti.

Olmert, Meşal için ''Onun topraklara gelmesinden oldukça ümitliyim. Tutuklanacak ve ilgisi olan her şeyden ötürü yargılanacak'' dedi.

Günün Önemli Haberleri