İspatlayın üniformamı çıkarayım

Abone ol

ABD isteği için mi çıktık? İşte bu söylenti Büyükanıt Paşa'yı öyle sinirlendirmiş ki, bakın neler söyledi;

İNTERNETHABER

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt medya ile yaptığı bilgilendirme toplantısında en çok merak edilen soruya yanıt verdi...

Büyükanıt, "ABD isteği için çıktık" diyenlere şunu söyledi;

"Biliyorum soracağınızı sormadan söyleyeceğim, yani şunu söylüyorum 'ABD bölgeyi verdi gittik, dur dedi durduk, dön dedi döndük'... Ben buna inanamıyorum. Böyle bir şey nasıl olur. O zaman biz bu üniformaları çıkaralım. Bunu kanıtlasınlar bu üniformayı çıkarırım. Bunu bu kadar kesin söylüyorum."

ŞEHİTLERE SAYGISIZLIK

Büyükanıt şunları söyledi;, "Operasyon dış ülkelerin veya içerden bazı çevrelerin etkisiyle sona erdi' diyen çevreler, milli değerlerimize ve şehitlerimize seviyesiz saldırı yapmışlardır ve Türk milleti de bu saldırıları asla affetmez. Operasyonların yapılan değerlendirmeler sonucu 21 şubat 2008 gece başlaması Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir kararıdır. Çünkü askere bu yetki verilmiştir. Ne siyasi bir kuruluşun ne de çevrenin bu kararda bir etkisi olmamıştır."

'Neden sekiz günde geldiniz'... e öyle planladık. Koşulları değerlendirdik. Daha fazla kaldığınızda idari zayiata da neden olursunuz. Bakın gururla söylüyorum o zor koşullarda ne bir patlayıcıya basılmıştır ne de bir idari zayiat verilmiştir. Bu aynı zamanda tabi o operasyonu yapan birliklerin yüksek disiplin seviyesini göstermektedir." 
 
Peki geri çekilişten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi yok muydu?

Büyükanıt özetle, "Ben kimsenin avukatı değilim. Ulusa sesleniş konuşmasından yola çıkarak Başbakın haberi yoktu deniyor, doğru değil. Tüm kurumlarla koordinasyon sağlandı" diyerek, Erdoğan'ın tüm safhadan haberdar olduğunu bildirdi.

GÖREV TAMAMLANMADI DİYENLERE

TSK'yı eleştiren siyasilerle polemiğe girmeyeceğini belirten Büyükanıt, "harekat yarım kaldı" diyenlere çattı. Büyükanıt, "'Görev tamamlanmamıştır' diyene soruyorum ben. Görevimizi siz mi belirliyorsunuz? Görevimiz ne? Sanki o görevi kendi tayin etmiş. Musul olsun, Kerkük olsun görev tamamlanmıştır diyorum ben. Bakın 8 günde ve harekatın hedefi açıkladım da. Operasyon şiddetli ve kısa. O tabiat koşullarının altında birliklerimizi daha fazla tutmamak için hedeflenmiştir. Görev tamamlanmıştır. O bölgede uzun sürede görev yapılmaz. Darbe vurulmuştur. Bir operasyonla PKK'yı bitirelim. Daha büyük operasyon olsun, daha fazla yere gidelim, bir operasyonda PKK'yı  bitirelim. Yok böyle bir şey."

KANDİL HEDEF DEĞİLDİ

Medyanın hedefleri büyüttüğünü belirten Büyükanıt, "Bizim hedefimiz Kandil değil, Zap'tı" diye vurgu yaptı. 

Büyükanıt, "Üzülerek ifade ediyorum kendilerini vatansever olarak tanımlayan bir kısım kişilerin askerin yaptığı bu harekatı kendi tatminsizlikleri nedeniyle farklı yönlere çekerek, silahlı kuvvetlere karşı olumsuz davranmaları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ibretle ve dehşetle izlenmektedir. Yani adeta neden gidip Musul'u, Kerkük'ü almadınız, döndünüz diyenler var. Niye Kandil'e gitmediniz diyenler var. " dedi.

GENELKURMAY YALAN SÖYLER Mİ?

Toplantı sırasında kırgın ve kızgın görünen Büyükanıt, harekatta teröre vuralan darbeyli ilgili spekülasyonlara da çok alınmıştı.

Büyükanıt şöyle konuştu;

"Çok konuşulan konulardan biri de bu ve bizi gerçekten incitiyor. Genelkurmay Başkanlığı yalan söyler mi? Bu kadar önemli bir konuda. Yani niye cesetlerini göstermiyorsunuz? Biz yalan söylüyoruz ispat edin. İsterlerse şehitlerimizin resimlerini de gösterelim. Böyle bir şey olur mu? Böyle bir uygulama hiç olmuş mu şimdiye kadar. Bu tür dedikodular bizi çok üzüyor."

ZEBARİ NEREDEN ÖĞRENDİ?

Orgeneral Büyakanıt'ın medya sohbetinde dikkat çeken bir diğer konu da Zebari'nin "harekat bitti" açıklamasına dair kuşkulardı.
Büyükanıt, "ABD uydu mu kullandı başka bir şey mi kullandı. Bunu bilmem. Bilmediğim bir konuda yanıt veremem. Öte yandan ilk çekildiğini ifade eden Zebari. O nerden bilgi aldı, ona sormak lazım. Bir yerlerden bilgi aldılar. Ya PKK ile direk irtibatları var ya da kuzeydeki Kürt grupları. Biz de onu merak ediyoruz" dedi. 

BÜYÜK DARBE
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, hava ve arazi koşullarının bu harekatın çok kısa ve şiddetli olmasını gerektirdiğini belirterek, "Bu kadar kısa sürede bu kadar zayiat verdirdiğimiz bir operasyon hatırlamıyorum. Bütün bunlar operasyonları sınırlandırmaya tesir eden unsurlardır.

Burada biz üstündük, geceye hakim olan bizdik. Dolayısıyla inisiyatif tamamen bizdeydi. Birlikleri lüzumsuz tutmanız idari zayiata neden olurdu." dedi.

ELEŞTİRENLERİ ORAYA GÖTÜRELİM

TSK'nın sınır ötesinde birlik bırakmasını önerenlere de yanıt veren Büyükanıt "TSK madem oraya girmiş çıkarken orada birlik bıraksın. Bunu diyen kişiler o bölgeyi rüyalarında dahi görmeyen, o koşulları hiç bilmeyen kişilerdir. Terörist bile kendine sığınacağı bir mağara bulamıyor o yaşam koşularında. Biz silahlı kuvvetler olarak yerleşecek mağara mı arayacağız? Ben diyorum ki bunları diyen kişileri alalım, götürelim orada bir yerde 2 gün misafir edelim. O zaman bu sözleri söylemezler" dedi.

Günün Önemli Haberleri