İspanyanın zafer manşetleri

Abone ol

İspanya medyası ilginç başlıklar attı. "İspanya aşağılık kompleksini aştı..."

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Rusya'yı 3-0 yenerek finale yükselen İspanya'da gazeteler takımlarının kupayı kazanacaklarından emin ifadeler kullandı.

''En iyiyiz'' manşetini atan Marca gazetesi, Almanya maçı için ''Hiç şüphe yokki İspanya daha iyi ama temkinli olmak lazım henüz hiçbirşey kazanmadık. İspanya, ortasaha oyuncularının sayesinde hafızalarda kalacak bir maçta orkestra gibi çalışıyor'' yorumunda bulundu. İç sayfalarında ''Tarihi bir futbol banyosu ile finale. Zafer senfonisi'' başlıklarını da kullanan Marca, İspanya milli takımının uzun yıllar tartışıldıktan sonra Luis Aragones ile stilini bulduğunu yazdı.

As gazetesi de ''Elbetteki yapabiliriz. İspanya, futbolunu güzel sanatlar kategorisine yükseltti. Mükemmel bir maç'' ifadelerini başlığına çıkartarak, İspanyolların ''gurur duyacakları bir milli takımı olduğunu'' belirtti.

Diğer İspanyol gazetelerinde ise ABC ''İspanya, oleyler arasında finalde'', El Pais ''İspanya, Avrupa'da göz kamaştırıyor'', El Mundo ''Şöhrete bir adım'', La Razon ''İSpanya, İspanya, İspanya'', Que ''Almanya titriyor!'' ifadelerini manşetine taşıdı. Tek Avrupa Kupası'nı 1964 yılında kazanan İspanya, son olarak 1984 tarihinde Fransa ile oynadığı finali kaybederek, 2. olmuştu. İspanyol basını 24 yıl aradan sonra gelen finalin favorisi olduklarını vurguladı.

Öte yandan maç sonrası açıklama yapan İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones, ''2 yıldır bu yolda yürüyoruz. İspanya, aşağılık kompleksini aştı'' derken, genç oyunculardan oluşan İspanya'nın 2010 Dünya Kupası'nda da ''heyecan verici'' sonuçlar alabileceğini savundu. Luis ayrıca, finale kalmalarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, maça gelen torunlarının kendisini ağlattığını ifade etti.

Günün Önemli Haberleri