İSMEKten yemek dersi

Abone ol

İSMEK usta öğreticisi Ümit Usta, Şükrü Balcı Polis Yüksek Okulu yemekhanesinde görev yapan aşçılara vers veriyor.

Ünlü aşçı, İSMEK usta öğreticisi Ümit Usta, Şükrü Balcı Polis Yüksek Okulu yemekhanesinde görev yapan aşçılara yemek dersleri vermeye başladı. Polis Okulu yetkililerinin başvurusu üzerine İSMEK tarafından görevlendirilen Ümit Usta, iki hafta boyunca polis okulu aşçılarını eğitecek.

1996 yılında kurulan, bugüne kadar 350 binden fazla kişiye ücretsiz sanat ve meslek eğitimi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), şimdi de polis okulundaki mutfak personelini eğitiyor. İSMEK, Şükrü Balcı Polis Okulu’nun talebi üzerine, usta öğreticisi ünlü aşçı Ümit Usta’yı Polis Okulu yemekhanesindeki personelin eğitimiyle görevlendirdi. Ekranların sevilen yüzü Ümit Usta, özellikle çorbalar ve geleneksel Türk yemekleri konusundaki engin bilgi ve deneyimlerini kursiyer aşçılarla paylaşacak.

Aşçılar iki hafta sürecek olan seminerde mutfaktaki marifetlerini geliştirmeye çalışacaklar. Günde üç öğün yemek verilen Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu’nda yatılı olarak 700 polis adayı eğitim görüyor. Öğrencilerin yemeklerini yaklaşık 15 aşçı yapıyor. Bunların içerisinde emekli olduğu halde halen görevini sürdüren deneyimli aşçılar mevcut.

Ümit Usta’da yemek dersleri alan aşçılar, “Keşke bu dersleri yıllar önce alsaydık, bilmediğimiz pek çok şeyi Ümit Usta bizlere öğretti. 26 yıllık personel olan arkadaşlarımız ve göreve yeni başlayan aşçı arkadaşlarımız bu eğitimden çok istifade ettiler. İSMEK’e ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine bizlere verdiği eğitimden dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.

İSMEK bir yaygın eğitim kuruluşu olarak halen 30 ilçede 193 kurs merkezi’nde 97 branşta 150 bin kursiyere ücretsiz eğitim hizmeti veriyor. Bununla birlikte bir kamu hizmeti olarak benzer taleplere cevap vermeye çalışıyor.

Günün Önemli Haberleri