İsmail Kahraman kimdir hayatı laiklik çıkışı sonrası Twitter'ı salladı!

Abone ol

İsmail Kahraman'ın yeni anayasada laiklik olmasın sözleri Türkiye'nin gündemine oturdu. AK Parti'nin bile tepki gösterdiği İsmail Kahraman'ın hayatı ise Twitter'ı salladı. İsmail Kahraman kimdir sorusu Twitter'da TT oldu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuştu. Kahraman, 'yeni anayasada laiklik tarifi olmamalıdır' sözleriyle AK Parti'nin bile eleştiri oklarının hedefi oldu. 

Peki bir anda Türkiye'nin gündemine oturan İsmail Kahraman kimdir? 

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR NERELİDİR?

1940 Rize doğumlu olan İsmail Kahraman, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kahraman üniversite yıllarında ve sonrasında, Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Refah Partisi'nden 20. ve Fazilet Partisi'nden 21. Dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. 54. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanı olarak görev aldı.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptı.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak 26. Dönem İstanbul milletvekili seçildi. 18 Kasım 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis Başkan adayı olarak açıklandı. 22 Kasım 2015 tarihinde 3. oylama sonucu almış olduğu 316 oyla TBMM Başkanı seçildi.

İsmail Kahraman evli ve dört çocuk babasıdır.

İSMAİL KAHRAMAN'IN HAYATI TWITTER'I SALLADI 

Öte yandan, İsmail Kahraman'ın hayatından bölümler Twitter'da günün konusu oldu. Kahraman, üniversite yıllarında sağcı gençler tarafından kurulan Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı'nı yaptı. İsmail Kahraman'ın MTTB Başkanlığı yaptığı dönem aynı zamanda 1969 Kanlı Pazarı ve 6. Filo Olayları'nın yaşandığı döneme denk geliyor. İsmail Kahraman'ın 1969 yıllında 6. Filo olayları sırasında çekilen fotoğrafı ve o gün yaşananlar Twitter'da günün konusu oldu, Kahraman'ın fotoğrafları ise paylaşılmaya başlandı. 

1969 KANLI PAZAR VE 6. FİLO OLAYLARI NEDİR?

ABD Donanması'na ait 6. Filo'nun İstanbul'a gelişini protesto eden Ankara, İzmir, Trabzon ve İstanbul'daki küçük çaplı gösterilerin ardından, öğrenci ve işçi örgütleri 16 Şubat 1969'da İstanbul'da protesto yürüyüşü ve miting yapma kararı aldı. 76 gençlik örgütünün katılacağı gösteri için valilikten gereken izin de alındı.

Gösteri yapılmadan önceki günlerdeyse gerilim artmıştı, çünkü 14 Şubat'taki Cuma namazından sonra Komünizmle Mücadele Derneği ile sağcı gençlerin kurduğu Milli Türk Talebe Birliği'nin öncülüğünde "Bayrağa saygı" mitingi düzenlendi. Bu mitingde komünistlere karşı savaş açıldığı ilan edilerek halka iki gün sonra düzenlenecek olan 6. Filo'yu Protesto Yürüyüşü'nde komünistlere gereken dersi vermek üzere toplanma çağrısı yapıldı.

16 Şubat günü, göstericiler Taksim'e doğru yürüyüşe geçmek üzere Beyazıt'ta toplanırken, "komünistlere gereken dersi verme" çağrısına uyan sağ görüşlü kişiler de Taksim Meydanı'na geldiler.

Taksim Meydanı'na gelen devrimci gençler ile sağcı gençler arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan adlı iki genç bıçaklanarak öldürüldü.

Olaylar sırasında güvenlik güçlerinin yaşananlara engel olmadığı anlara ilişkin fotoraflar ise o dönemin gazetelerinde yarattı.

Günün Önemli Haberleri