Islak imza 43 saatte kurudu!

Abone ol

Darbe planında imzası olduğu iddia edilen ve önceki gece cezaevine gönderilen Dursun Çiçek tahliye edildi..


ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- Darbe planında imzası olduğu iddia edilen ve önceki gece cezaevine gönderilen Dursun Çiçek tahliye edildi..

İNTERNETHABER'in öğrendiği bilgiye göre Çiçek'in avukatının itirazı kabul edildi ve Çiçek hakkında tahliye kararı verildi..

Çiçek daha önce de tutuklanmış ve tahliye edilmişti. İlk tutuklanmasında 18 saat, ikincisinde ise 43 saat cezaevinde kaldı!

TAHLİYE NEDENİ

Çiçek, kaçma şüphesi olmaması ve sabit adresi olması nedeniyle tahliye edildi. Dursun Çiçek tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden çıktı.

KARAR OYBİRLİĞİYLE

''Terör örgütü üyesi olmak'' ve TCK'nın 312. maddesinde düzenlenen ''Cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya

ALBAY ÇİÇEK ORDUEVİNE GİTTİ

İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı adlı belgenin altında ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla terör örgütü üyesi olmak ve darbe girişiminde bulunmak suçlaması ile tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, avukatının itirazı üzerine verilen tahliye kararının ardından saat 20.00 sıralarında Hastal Askeri Cezaevi'nden çıktı.
Beyaz bir minibüsle cezaevinden çıkan Çiçek'i takip etmemeleri için basın mensuplarının önü kesildi. Dursun Çiçek'i taşıyan resmi plakalı beyaz renkli minibüsü sadece DHA ekibi takip etti. Eyüp üzerinden Şişli'ye giden minibüs daha sonra Harbiye Orduevi'ne girdi. Minibüsten inen Dursun Çiçek'in yaklaşık 15 dakika sonra sivil bir otomobille orduevinden ayrıldığı belirtildi.    

veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçlarından tutuklandığı öğrenilen Çiçek'in, İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince yapılan değerlendirmede oy birliğiyle tahliyesine karar verildiği belirtildi. Heyette yedek üye eksikliği bulunması nedeniyle, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bir üyenin de görevlendirildiği ve Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Üye Hakim Tuncay Aslanlı ve 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden görevlendirilen Oktay Kuban'dan oluşan heyetçe tahliye kararı alındığı kaydedildi.

Tahliyesi kararlaştırılan Çiçek hakkında herhangi bir adli kontrol uygulamasının da işletilmediği belirtildi.

CEZAEVİNDEN AYRILDI

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, Hasdal Cezaevi'nden ayrıldı.Hakkında verilen tahliye kararı Hasdal Cezaevi'ne ulaşan Çiçek, saat 20.10 sıralarında cezaevinden tahliye edildi.

Çiçek'in askeri araçla cezaevinden ayrılışı sırasında, cezaevi önündeki trafik kesildi. Abay Çiçek, yaklaşık 43 saat tutuklu kalmış oldu.

DAHA ÖNCE DE 20 SAAT TUTUKLU KALMIŞTI

Taraf gazetesinde 12 Haziran 2009'da yer alan ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' hazırlandığı ve bu planda Deniz Kurmay Albay Çiçek'in imzası bulunduğuna ilişkin haber üzerine Çiçek, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılar tarafından ifadesine başvurulmak üzere savcılığa çağrıldı.

Albay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 9 muvazzaf subay, 30 Haziran Salı günü getirildikleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu Cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

Savcılık ifadesinin ardından tutuklanmaları istemiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Çiçek, gece geç saatlere kadar süren mahkemedeki işlemlerinin ardından TCK'nın 314/2. maddesi uyarınca ''silahlı terör örgütü üyesi olmak'' suçundan tutuklandı.

Çiçek, kararın ardından 1 Temmuz Çarşamba günü saat 01.00 sıralarında Hasdal Askeri Cezaevine konuldu. Avukatı ise adliyeden ayrılmadan ''tutukluluğa itiraz'' dilekçesini mahkemeye sundu.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarının ''itiraz'' talebi hakkında mütalaalarını bildirmelerinin ardından talebi değerlendiren mahkeme heyeti, askeri savcılığın soruşturmasının yer aldığı dosyayı da inceledikten sonra ''delil yetersizliği'' nedeniyle Çiçek'in tahliyesini kararlaştırdı.

Albay Dursun Çiçek, bu kararın ardından tutuklu bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi'nden saat 21.00 sıralarında tahliye edildi.

Günün Önemli Haberleri