İş garantili eğitimde ilk ders zili

Abone ol

Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, tekstil sektörünün kalifiye eleman sorununun çözümüne katkı sağlıyor.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ve İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) işbirliğiyle başlatılan ''Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı''nda ilk ders başladı.

İTKİB açıklamasına göre, Yurt dışı Pazarlama Uzmanı Bölümü'nde okuyan öğrenciler ile yabancı dil bilen üniversite mezunlarının katılabileceği programı tamamlayan öğrenciler, İTKİB üyesi tekstil hammaddeleri, halı ve deri firmalarında istihdam edilecekler. Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, tekstil sektörünün kalifiye eleman sorununun çözümüne katkı sağlarken, yeni mezun öğrencilere de iş garantisi sunuyor. Programın ayrıca önemli Türk ürünlerinin dünya genelinde markalaşma çabalarına ciddi katkıda bulunması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTKİB Koordinatör Başkanı İsmail Gülle, kurulu kapasitesi, sahip olduğu know how ile dünya liginde üst sıraları zorlayan Türk tekstil sektörünün değişen küresel ekonomik şartlara uyum sağlamak için insan kaynakları ve pazarlamaya ağırlık verdiğini bildirdi. ''Siz dünyanın en iyi malını üretecek bilgiye ve kapasiteye sahip olun, bunu anlatamadığınız, ürününüzü pazarlayamadığınız sürece belli bir büyüklüğün üzerine geçemiyorsunuz'' ifadelerini kullanan Gülle, Türk firmalarının artık insan kaynaklarına yatırım yapmanın önemini kavradığı değerlendirmesinde bulundu. Bu kapsamda sektöre kalifiye işgücü sağlayacak projelere büyük önem verdiklerini ifade eden Gülle, İstanbul Aydın Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülecek yeni girişimi de çok önemsediklerini vurguladı.

Yetişmiş işgücünün sektörün ihracat potansiyelini artırmada etkin rol alacağını ve Türkiye'nin ihracatının yükseltilmesi konusundaki misyonu en iyi şekilde üstleneceklerini dile getiren Gülle, ''Biliyorsunuz ihracatçılar olarak 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduk. Bu hedefe ulaşmamızda sizin de tuzunuz olsun istiyoruz'' dedi.

EN AZ BİN TL MAAŞ

Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı hakkında bilgi veren İstanbul Aydın Üniversitesi Akademik Koordinatörü Murat Kalelioğlu ise ''Eğitim programımız 234 saat, 6 ay sürecek bir programdan oluşuyor. Ekim ayı içerisinde başlatılması planlanan programın ilk ayında öğrenciler, haftanın üç günü yedişer saatten oluşan yoğun mesleki İngilizce eğitimi alacaklar. İkinci aydan itibaren maaşlı ve SGK'lı olarak İTKİB üyesi iş yerlerine yerleştirilecekler. Öğrenciler, bu sürede haftanın beş günü en az 1.000 TL maaş karşılığında iş yerinde çalışacak, bir günü de üniversitedeki eğitimlerine devam edecekler. İlk etapta 75 kişilik bir mevcut ile üç ayrı grup oluşturularak başlanacak projede bir yıl içinde 250 dış ticaret uzmanının yetiştirilerek sektöre kazandırılması planlanıyor'' ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri