İş dünyasından kapatmaya ilginç tepki

Abone ol

DTP’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması iş dünyasında farklı yankı buldu. İşte iş dünyasının görüşleri:

Tuncay Özilhan (TÜSİAD eski Başkanı ve Anadolu Grubu Başkanı): “Bir partinin kapatılmasının, bugünkü demokratik ortamda doğru olmadığını düşünüyorum. Parti kapatılmasına da karşıyım. Ancak, Anayasa Mahkemesi’nin uzun süre inceleyip araştırdıktan sonra oturup bu kararı almasına da saygı duyulması gerekiyor. Senelerdir, TÜSİAD, Anayasa ve Partiler Yasası’nın değiştirilmesini, parti kapatmayla ilgili yeni düzenlemeler yapılmasını savundu. Ancak, bunların doğru olduğunu söyleyen siyasiler, uygulamada bir şey yapmadılar.

KESKE OLMASAYDI

Ahmet Nazif Zorlu (Zorlu Grubu Başkanı): Gönül isterdi ki hiçbir parti kapanmasın ve hiçbir parti de kanunların dışına çıkmasın. Demokratik bir ülke olarak olması gereken bu. Bazıları Türkiye’nin karışmasını istiyor. İsmail Gülle (İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı): Bu işlerde şeriatın kestiği parmak acımaz derler ama kesilen parmak acıyor. Ülke olarak duyarlı olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu geçişte de ağır bedeller ödüyoruz. Bu ülkenin artık bedel ödeyecek zamanı da parası da yok. İktidar ve muhalefet birlikte hukukun ve yargının üstünlüğüne saygı duymalı.

EKONOMİ ETKİLENMEZ

Nurettin Özdebir (Ankara Sanayi Odası Başkanı): DTP yöneticileri kapatma kararı alınması için ellerinden gelen her türlü çabayı sarf etti. Mızrağın çuvala sığma durumu kalmadı. Kapatma kararının ekonomiye önemli bir etkisi olmayacak. Ayrıca şu anda o bölgede zaten yatırım yok. O kadar teşvike rağmen terör olayları yatırımı engelliyor.

Günün Önemli Haberleri