İrtemçelik görevinin başında

Abone ol

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik, istifa söylentilerine açıklık getirdi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik, “Hükümetimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın güveni oldukça ben görevimin başında olacağım” dedi.

İrtemçelik, THY'ye ait uçakla Berlin'e hareketinden önce Atatürk Havalimanında yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in ortak basın toplantısında gazetecilerin kendilerine yönelik ilgisinden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Büyükelçi İrtemçelik, şöyle konuştu: “Bazı yanlış anlamalar ve yanlış yansıtmalar var. Orada benim rahatsız olduğum ifade ediliyor. Doğrudur. Çünkü iki sayın bakanın düzenledikleri bir toplantı. Sayın basın mensupları orada onlardan ötürü bulunuyorlardı. Bana gösterilen ilgiyi sayın bakanlara yönelik en saygılı bir davranış olarak değerlendirmedim. Bu beni rahatsız etti. İki sayın bakana yönelik bir saygı eksikliğinin edilgen, kast etmediğim bir parçası olmak beni rahatsız etti. Konu bundan ibarettir.”

İrtemçelik, Berlin'deki vatandaşlarla hiçbir rahatsızlık bulunmadığını ve son derece sıcak bir ortam olduğunu ifade ederek, ”Hükümetimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın güveni oldukça ben görevimin başında olacağım” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri