İrandan Ortadoğuya yardım

Abone ol

İran halkı, Filistin ve Lübnan'da ateş altındaki kardeşlerine yardım kapmayası başlattı.

İran'da, İsrail saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Filistin ve Lübnan halkına yardım için kampanya başlatıldı.

Başta başkent Tahran olmak üzere ülkenin bütün şehirlerinde halk, kent meydanlarına kurulan yardım sandıklarına para atarak Filistin ve Lübnan halklarına yardım ediyor.

İran'daki üç yardım kurumu tarafından düzenlenen kampanyada toplanan yardımlar, İsrail saldırılarının mağdur ettiği sivillere gönderilecek. İsrail'in bölgedeki saldırılarına tepkisini dile getiren İran halkı, başlatılan yardım kampanyasına büyük ilgi gösteriyor.

Lübnan ve Filistin halkına destek için kurulan yardım sandığına 6 yaşındaki kızıyla gelen ve yüklü bir yardım yapan Fatma Rahmeti, A.A muhabirine, İsrail saldırılarının sadece Lübnan ve Filistin'e değil İslam'a yapılan saldırılar olduğunu söyledi. Lübnan ve Filistin halklarına yardım etmenin her Müslüman'ın görevi olduğunu ifade eden Rahmeti, ''Elimizden sadece para yardımı yapmak geliyor.

Bu yardımla Hizbullah direnişinin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. İnşallah bu yardımlarla Hizbullah, İsrail'e karşı yürüttüğü mücadeleyi kazanacak ve İsrail'e büyük bir darbe vuracak. İsrail, askeri gücüyle asla gururlanmasın'' diye konuştu. Yardım kampanyasına katılan Gulamabbas Muhsini de yapılan yardımların İsrail'in yok olmasını sağlayacağını söyledi.

Günün Önemli Haberleri