İranda Ahmedinejada ölüm sloganı

Abone ol

Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Reform yanlısı öğrenciler tarafından protesto edildi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad bugün başkent Tahran’daki Amir Kabir Üniversitesi’nde bir grup reform yanlısı öğrenci tarafından protesto edildi. "Diktatöre ölüm" sloganları atan öğrenciler Cumhurbaşkanı’nın posterlerini de yaktı.

İran Öğrenci Ajansı İSNA ve yarı resmi Fars Haber Ajansı’nın haberlerine göre, 2005 yılında göreve gelen Mahmud Ahmedinejad ilk defa halk önünde protesto edildi. Bugün Öğrenciler Günü nedeniyle Amir Kabir Üniversitesi’nde halka seslenen Ahmedinejad, İslam Derneği’ne üye reform yanlısı bir grup öğrencinin protestosu ile karşılandı.

’Diktatöre ölüm’ sloganları atarak cumhurbaşkanının konuşmasını engellemeye çalışan yaklaşık 100 kadar öğrenci Ahmedinajad’ın posterlerini de yaktı.

Öğrenciler kürsüye yürümek isteyince Ahmedinejad’ın destekçilerinin engeli ile karşılaştı. ’Ahmedi, Ahmedi seni destekliyoruz’ diye bağıran öğrenciler ile karşı grup arasında sık sık arbede yaşandı. Bu sırada İran devlet televizyonuna ait bir kamera da kırıldı.

Protestolara rağmen konuşmasını tamamlamayı başaran Ahmedinejad resimlerinin yakılması hakkında, "Herkes bilmelidir ki Ahmedinejad gerçek özgürlük, bağımsızlık ve adalet yolunda yanmaya hazırdır" dedi.

Günün Önemli Haberleri