Iraktaki canlı bomba Türk çıktı

Abone ol

Irak'ta, geçen hafta, 7 ABD'li askerin öldüğü intihar saldırısını bir Türk'ün düzenledi iddiası

Irak'ta geçen hafta, 7 Amerikan askerinin öldüğü intihar saldırısını Ebubekir Yiğit adlı 25 yaşındaki Türk'ün düzenlediği iddia edildi.

Ebubekir Yiğit'in, geçen hafta "şehit" olduğunu ailesi ve yakın çevresi açıkladı. Aile şöyle konuştu: "Bizi Irak'tan arayan ve Türkçe konuşan bir arkadaşı, 'Ebubekir şehit oldu, yaptığı saldırıda 7 ABD'li asker öldü, 10 asker yaralandı' dedi."

MEKTUP BIRAKMIŞ
Direnişçilere katılmak için geçen yıl ağustosta Irak'a gittiği belirlenen Bitlis nüfusuna kayıtlı Ebubekir Yiğit'in, İstanbul'daki ailesine "İşgalcilere karşı savaşta şehit olmak için Irak'a geldim" diye yazdığı mektubu da ortaya çıktı.

SALDIRI EL AMBAR'DA
Aileye verilen bilgide, Ebubekir Yiğit 26 Ekim günü, Bağdat'ın güneyindeki El Ambar'da üzerine sardığı patlayıcılarla eylemi gerçekleştirdi. ABD kaynakları da aynı gün El Ambar'daki intihar eyleminde 7 deniz piyadesinin öldüğünü açıkladı.

KENDİ HALİNDEYDİ NAMAZ KILARDI
25 yaşındaki Ebubekir Yiğit'in, üzerinde Arapça yazılar olan fotoğrafı ortaya çıktı. Kendi halinde ve namaz kılan biri olarak bilinen Ebubekir Yiğit'in annesi ölüm haberi üzerine apar topar Bitlis'e gitti.

Yiğit dışında 70 kişi daha var

1981 doğumlu, Bitlis Yediveren Köyü nüfusuna kayıtlı intihar bombacısı Ebubekir Yiğit'in 2005 Ağustos ayında Irak'a gittiği belirtildi. Irak'taki kaynaklara göre son iki yıldır 70 kadar Türk El Kaide ve 7 Sünni grubun oluşturduğu ortak direniş cephesi Mücahitler Şurası saflarında yer alıyor.

İstanbul'da 15-20 Kasım 2003'de düzenlenen intihar saldırılarının planlayıcısı ve El Kaide bağlantılı örgütün üyesi olduğu açıklanan Habib Aktaş, Irak'ın El Ambar bölgesindeki ABD bombardımanında öldürülmüştü.

2005 Temmuz ayında da Adana merkez nüfusuna kayıtlı Arif Güler'in de Bağdat'ta ABD kuvvetleri ile girişilen çatışmada öldürüldüğü açıklandı. Güler'in 3 yıl Keşmir'de Hindistan güvenlik güçlerine karşı çatıştığı da belirtilmişti.






















Haber:Erdal ŞİMŞEK
Kaynak:www.sabah.com.tr
Günün Önemli Haberleri