Irakta bugün 26 kişi öldürüldü

Abone ol

Irak bugün de kanlı olaylara sahne oldu. Bugün düzenlenen saldırılarda 26 kişinin öldüğü bildirildi.

Güvenlik kaynakları, Bakuba kentinde 16 kişinin silahlı kişilerce öldürüldüğünü belirtti.

Başkent Bağdat'ın güneyinde silahlı kişilerin 3 kişiyi öldürdüğü, Bağdat'ın kuzeyindeyse bomba yüklü bir aracın bir dükkanın yakınında infilak etmesi sonucu 3 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı açıklandı.

Basra kentinde rakip Şii milisler arasında çıkan çatışmada bir kişi öldü.

Kuzeydeki Kerkük yakınlarında bu sabah bir polis yetkilisinin konvoyu yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında da 3 kişi ölmüştü.

Bu arada, Irak'ta düzenlenen saldırılarda ölen Amerikalı asker sayısı üçe yükseldi.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, Irak'ın Anbar bölgesinde, dün yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 2 Amerikan askerinin öldüğü belirtildi.

Başkent Bağdat'ın 20 kilometre kuzeyindeki Taci yakınındaki bombalı saldırıda 1 Amerikan askerinin öldüğü bildirilmişti.

Öte yandan, ABD ordusundan yapılan açıklamada, pazartesi günü Irak'ta düşen F-16 savaş uçağının pilotunun öldüğü belirtildi. ABD Hava Kuvvetleri, kaza yerinde bulunan ceset parçalarına yapılan DNA analizlerinden sonra pilotun kazada öldüğünün kesinleştiğini kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığı, 34 yaşındaki Binbaşı Troy L. Gilbert'in, kayıp olduğunu açıklamıştı. Gilbert'in uçağı, Bağdat'ın 32 kilometre kuzeybatısında düşmüştü.

ABD ordusu adına bu sabah yapılan bir açıklamada da dün gece Bağdat'ın batısındaki Anbar vilayetinde Amerikan askerlerinin düzenlediği saldırıda, direnişçilerin kullandığı iki binanın yıkılması sonucu, 6 militanla birlikte 2 kadın ve bir çocuğun öldüğünü açıklamıştı.

Öte yandan dün Bağdat'ın Şii mahallelerinden birinde bomba yüklü 3 araçla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 60'a çıktı.

Günün Önemli Haberleri