Iraka girmeniz felaket olur

Abone ol

Kemal Kerküki "Türkiyenin K.Irak'a girmisi büyük felaketler getirir" dedi.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği, resmi haber sitesinde yer alan bir haberde, "Türkiye, ya da başka bir ülke lrak"ta savaşmak isterse, gerçekten beraberinde büyük felaketler getirir" uyarısına yer verildi. Öte yandan, Irak'ta hükümetin büyük ortağı Şii İttifakı'nın sözcüsü Hasan El Sined, Türkiye'nin Irak sınırında yığınak yaparak sınır ötesi operasyon düzenlemeye hazırlanmasından rahatsız olduklarını açıkladı.


Irak Özerk Kürt Bölgesi Parlamentosu Başkan yardımcısı Kemal Kerküki yaptığı bir açıklamada,Türk Ordusunun Kuzey Irak topraklarına bir operasyon düzenlemesini büyük bir tehlike olarak gördüklerini söyledi. Kemal Kerküki, Kürt Siyasi liderliği bu meseleye titizlikle baktığını ve Amerika"nın da bu meseledeki rolünün önemli olduğunu belirtti.
Kürdistan Bölgesi"nin lrak"ın bir parçası olduğunu anımsatan Kemal Kerküki, ”Türkiye, ya da başka bir ülke lrak"ta savaşmak isterse, gerçekten beraberinde büyük felaketler getirir.” diye uyarıda bulundu.
Süleymaniye"de yayın yapan Nawa radyosunun geçtiği habere göre, Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkan yardımcısı Kemal Kerküki, Irak"a saldırı veya operasyon düzenlemek isteyen kim olursa olsun, akibetinin Saddam"dan farklı olmayacağını savundu.
Kürt Siyasi liderliğinin bu meseleye derinlemesine önemle baktığını kaydeden Kerküki, ”Biz hem ülkemizin hem de Türkiye"nin savaştan uzak durmasını ve gerginliklerin güçlü bir ilişki çerçevesinde mantıklı biçimde çözülmesinin çabasını veriyoruz”dedi.
Kemal Kerküki; "Amerika yönetiminin üst düzey yetkilileri hiç kimse lrak topraklarına saldırı yapmasına izin vermeyeceklerini söylüyor ve söz konusu meseleyle ilgili tutumları da nettir. Biz de, Türk devletinden; güçlerini Kürdistan bölgesinden uzak tutmasını istiyoruz." diye konuştu.

***

Öte yandan, Irak'ta hükümetin büyük ortağı Şii İttifakı'nın sözcüsü Hasan El Sıned, Türkiye'nin Irak sınırında yığınak yaparak sınır ötesi operasyon düzenlemeye hazırlanmasından rahatsız olduklarını açıkladı.
Şii İttifak'ın resmî sözcüsü Hasan El Sıned,Cihan haber ajansına verdiği özel mülakatta, Irak'ın bir federal devlet olduğunu ve Kuzeydeki Kürdistan Bölge yönetiminin, siyasî ve diplomatik alanlarda zayıf olmasından dolayı Türkiye ile zaman zaman sorunlar yaşadığını öne sürdü. El Sıned, Türkiye'nin PKK'ya karşı operasyon düzenleme gerekçesiyle Irak topraklarına girmeye hazırlanmasından rahatsız olduklarını ifade etti.
Şii İttifakı sözcüsü ve lrak Parlamentosu üyesi Hasan El Sıned şöyle konuştu: "PKK ciddi bir sorun. Ancak iki ülke olarak karşılıklı bu sorunu çözümü için komisyonlar oluşturmamız gerekiyor. Sorunun çözümündeki muhatap da topraklarına operasyon yapılması düşünülen ülkedir. Oysaki Türkiye bu konulardaki tüm resmî görüşmelerini bizim dışımızda yapmaktadır. Biz asla PKK'nın bizim topraklarımız üzerinde komşu ve dost ülke Türkiye'ye saldırılar düzenlemesini kabul etmeyiz. Ancak kuzeydeki federal yapının, siyasi ve diplomatik alandaki zayıflığı bu sıkıntıların yaşanmasına neden olabiliyor."
Sözcü El Sıned, Irak'ta PKK'lıların barınması nedeniyle Türkiye'nin orduyu alarma geçirmesi ve sınıra yığınak yapmasını ise kabul edemediklerini söyledi. El Sandid, "Türkiye bugün sınır ötesi harekât düzenlerse, yarın da İran, bir başka gün de Suudi Arabistan, bir başka gün de bir başka ülke Irak sınırları içinde operasyonlar düzenlemeye kalkar. Bu da kabul edilemez bir şeydir" şeklinde konuştu

 
PUKMEDIA

Günün Önemli Haberleri