Irak savaşını eleştiren yandı

Abone ol

ABD yönetimi, Irak savaşını eleştirenlere vize vermiyor.

ABD yönetiminin, Irak savaşına karşı çıkan Güney Afrikalı bir bilim adamına ''terörist faaliyetler içinde bulunduğu'' gerekçesiyle vize vermediği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Johannesburg Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adem Habib'in geçen ayki vize başvurusunu, ''terörist faaliyetlerini'' gerekçe göstererek reddettiği belirtildi.

Ancak yetkililer, Habib'e başvurusunun reddedilmesiyle ilgili gönderdikleri 26 Ekim tarihli yazıda, bu terörist faaliyetlerin neler olduğu konusunda bilgi vermediler.

1993-1995 yıllarında ABD'de doktora çalışmaları için bulunan Habib, geçen yıl ekim ayına dek ABD'ye sorunsuz girip çıktığını, ancak o tarihte sınır koruma yetkililerince siyasal görüşleri hakkında ve herhangi bir terörist örgütü destekleyip desteklemediği konusunda sorgulandığını bildirmişti.

Habib, eylül ayında AP Ajansı'na yaptığı açıklamada, ''ABD hükümetini eleştiriyorum. (Amerikalılar'ın) politikaları konusunda olumsuz şeyler yazıyorum. Irak savaşına yaklaşımlarının bir felaket olduğunu düşünüyorum. Ancak terörizm gibi şeylerle aramda bağlantı kurulmayacağına eminim'' demişti.


Günün Önemli Haberleri