Irak halkına sükunet çağrısı

Abone ol

Irak'ın en büyük dini lideri Ayetullah Ali Sistani Irak halkını sukunete çağırdı.

Irak'taki Şiiler'in en yüksek dini lideri Büyük Ayetullah Ali Sistani, Irak'ın başkenti Bağdat'taki Şii semti Sadr'da düzenlenen ve 160 kişinin öldüğü, 257 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıların ardından sükunet çağrısı yaptı.

Ali Sistani'nin temsilcisi, "Sistani'nin sükunet ve ölçülü davranma çağrısında bulunduğunu ve insanlardan yasadışı hareket etmemelerini istediğini" bildirdi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki de saldırıyı kınayarak, saldırının "İslami kardeşlik için büyük bir tehlike olduğunu" ve "bu kardeşliğin bozulması için anlaşmazlığa yol açmaya çalışan teröristler tarafından düzenlendiğini" kaydetti.

Bu arada radikal şii lider Mukteda Sadr da, Sadr kentindeki saldırıların babası Muhammed Sadık Sadr'ın 7. ölüm yıldönümüne denk gelmesine dikkati çekti ve yandaşlarına ABD işgalini sona erdirmek için birlik olmaları çağrısında bulundu.

Bu arada Sadr'ın, adını açıklamayan yardımcılarından biri, kendilerine bağlı milislerin intikam saldırılarına daha fazla engel olamayabilecekleri endişesi duyduğunu söyledi.

Günün Önemli Haberleri