İntihar etti kredi çıktı

Abone ol

Almanya'da milyarder Adolf Merckle’in ölümü, şirketlerinin kredi sorununu çözdü.

Volkswagen hisselerini değerinin düşeceği beklentisiyle açığa satıp, ancak beklentisi gerçekleşmediği için daha yüksek fiyattan geri alarak 1 milyar dolar zarar etmesinin ardından yaşamına son veren milyarder Adolf Merckle’in ölümü şirketlerinin kredi sorununu çözdü.

Birkaç bankadan oluşan bir konsorsiyum Merckle’ın ailesi şirketlere 400 milyon Euro köprü kredi almak konusunda anlaştı. Merckle 400 milyon Euro’luk borçlarını yapılandırmak için iki aydır 40 banka ile görüşme halindeydi.

Bankalar, Merckle ölmeden önce de Ratiopharm ve HeidelbergCement şirketlerinin kontrolünü devralmak şartıyla, 400 milyon Euro kredi vermeyi kabul etmişti. Ancak, Merckle şirketlerinin kontrolünü vermek istememişti. Onay aşaması tamamlanan kredi, Merckle’in çimento ve ilaç şirketlerinin yeniden yapılandırılmasında kullanılacak. Merckle’in ailesi ile bankaların, şirketlerin kontrolü konusunda nasıl bir anlaşmaya vardığı ise açıklanmadı.

Dünyanın 94’üncü zengini ünvanını da taşıyan Adolf Merckle, zararı gururuna yediremeyip zordaki şirketleri için de bir çıkış yolu bulamayınca, önceki gün çözümü bir trenin önüne atlamakta bulmuştu. Ölmeden önce bir veda mekrubu bırakan Merckle’in ailesi finansal kriz nedeniyle firmaların durumunun kötüleşmesi sonucunda Merckle’in umutlarını yitirdiğini ifade etmişti.

Günün Önemli Haberleri