İnternetin Meslek Lisesi

Abone ol

Türkticaret. Net bir ilke imza attı. Şirket, Bursa'ya Bilişim Teknolojileri Meslek Lisesi yaptırıyor.

Ülkemiz İnternet sektörünün öncü ismi TURKTICARET.Net, Türkiye’de bir ilke imza atarak Bursa’da Bilişim Teknolojileri Meslek Lisesi yaptırıyor. Devlete bağışlanacak olan lise için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bursa Valisi Nihat Canpolat ve TURKTICARET.Net kurucularının da katılımıyla Bursa Valiliğinde protokol imzalandı. Yapımına hemen başlanacak olan okulun 720 öğrenci kapasitesi olacak.

TURKTICARET.Net Genel Müdürü Murat Yanıklar yaptıracakları meslek lisesi için şunları söyledi:  “Ülkemizde pek çok sektöre yönelik meslek liselerinde gençlerimiz yetişiyor. Ancak bilişim sektörüne adım atacak ve ilerlemek isteyecek öğrenciler için bir lise bulunmuyor. Bu nedenle genç beyinleri doğru iş alanlarına yöneltecek önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna inandığımız TURKTICARET.Net Bilişim Teknolojileri Meslek Lisesi'ni yaptırmaya karar verdik. Lise çağında Bilişim Teknolojileri ile ilgili eğitim alarak yetişecek genç nesillerin, ülkemizin bu alanda yeni açılımlar kazanmasını sağlayacağına inanıyoruz. Okulumuzun ülkemize, sektörümüze ve Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum.” TURKTICARET.Net Bilişim Teknolojileri Meslek Lisesi’nde e-ticaret, e-iş, e-pazarlama, mobil teknolojiler, yazılım ve donanım konularında da dersler yer alacak.

TURKTICARET.Net hakkında:
2000 yılında kurulan TURKTICARET.Net, Türkiye’nin KOBİ'lere yönelik en büyük elektronik pazaryeridir. Kuruluşundan bu yana geçen 6 yıl içerisinde KOBİ’ler için bir “bilgi platformu”na dönüşen TURKTICARET.Net, her geçen gün genişleyen hizmet yelpazesiyle internet hizmetleri ve yurtiçi - yurtdışı elektronik pazaryeri işletmeciliği alanlarında faaliyet göstermektedir. 2006 yılı itibariyle marka tescil hizmetlerini de sunarak, işletmelerin markalaşma süreçlerine de destek vermektedir.

TURKTICARET.Net aynı zamanda dünya hosting pazarında da ilk 150 şirket içerisinde yer almaktadır. 160.000 üyesi olan TURKTICARET.Net, İnternet sektörümüzde yaygın ofis ağıyla faaliyet gösteren tek firmadır. Hosting ve İnternet hizmetlerine yönelik çözümlerde ülkemizde pazar lideri olan TURKTICARET.Net, internetin teknik koordinasyonunu küresel çapta gerçekleştiren bir kuruluş olan ICANN’e üyedir ve TURKTICARET.Net,Inc. adıyla ABD’de de faaliyet göstermektedir. TURKTICARET.Net hakkında daha fazla bilgi www.turkticaret.net adresinden edinilebilir.


Günün Önemli Haberleri