İnternetin hastalığı da çıktı
Abone olÇağımızın şimdi de yeni bir hastalığı var. Türkiye'de açılan İnternet Bağımlılığı Polikliniği'nde, internette çok kalan, ve gündelik hayatı etkilenen kullanıcılar tedavi görüyor.
Son yıllarda herkesin hayatını kolaylaştıran bilgisayar
ve internet, doğru kullanılmadığı zaman hiç beklenmedik tehlikeli
sonuçlara neden oluyor.
Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olarak nitelendirilen internetin aşırı kullanımı; kullanıcıların aile ilişkilerinde ve sosyal ilişkilerde bozulma, öğrencilerde derslere katılımının azalması, okuldan uzaklaşma, işyerlerinde iş veriminin düşmesi, işten ayrılma, yeme - içme gibi günlük yaşam aktivitelerin ihmal edilmesi, obezite, yorgunluk, yaygın beden ağrıları gibi yıkıcı sonuçlara yol açıyor.
Bu soruna çare arıyorlar
Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre sorunlu internet kullanımı, psikiyatrinin en yeni ilgi alanlarından biri haline gelirken, ülkemizde genç nüfusun yüksekliği ve internet kafelerin kontrolsüzce yaygınlaşmış olması, henüz yeni tanımlanmakta olan hastalık için oldukça uygun bir zemin oluşturuyor.
Nasıl tedavi ediliyor?
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi (BRSHH) bünyesinde açılan İnternet Bağımlığı Polikliniği hizmet vermeye başladı.
Poliklinik, uyguladığı tedavi yöntemleriyle internet kullanımını tekrar kişinin kontrolü altına alabilmesini hedefliyor ve bağımlılıkla ilgili bilgilendirme yapıyor.
Poliklinikte, mesajlaşma ve sosyal medya bağımlılarından, online alışveriş meraklılarına, cinsel içerikli site tutkunlarından, saatlerce bilgisayar oyunu oynayanlara, kadar yetişkin, kadın/erkek, ergen, çocuk birçok kişi tedavi görüyor.
(ShiftDelete.Net)