İntel'e müthiş dava

Abone ol

AMD, anti tröst kurallarına uymadığı gerekçesiyle Intel’e ABD ve Japonya’da dava açtı. Gerekçe ise şirketin yasa dışı taktikler uygulayarak rekabet kurallarını çi

AMD, anti tröst kurallarına uymadığı gerekçesiyle Intel’e ABD ve Japonya’da dava açtı. AMD’nin yaptığı açıklamaya göre Intel bilgisayar üreticilerine karşı yasa dışı taktikler uygulayarak rekabet kurallarını göz ardı ediyor.


Dava sebebi olarak AMD, anti tröst kurallarını hiçe saydığını iddia ettiği Intel’in, arasında Dell, Hewlett-Packard ve Sony’nin bulunduğu bazı üreticilere tenzilat sağlamasını gösteriyor. AMD bunun yanı sıra Intel’in AMD ile iş yapmak isteyen bilgisayar üreticilerine de amaçlarından caydırmak için ekonomik tekliflerde bulunduğunu açıklıyor.

Intel ise yaptığı açıklamada AMD’nin iddialarını yersiz olduğunu bildirdi. Intel yöneticilerinden Paul Otellini, Intel’in rekabet sınırlarını aşmayarak şirketlere uygun teklifler sunmanın ötesine geçmediğini belirtti. Intel sözcülerinden Tom Beermann ise bir adım daha ileri giderek AMD’nin bu tutumunu bir halkla ilişkiler ve pazarlama kampanyası olarak niteledi.

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr

Günün Önemli Haberleri