İngiltereye benzemeyelim!

Abone ol

İngiltere'de son bir yılda her beş ortaokul öğrencisinden biri uyuşturucu kullandı.

İngiliz hükümetinin raporuna göre, son bir yılda ülkede her beş ortaokul öğrencisinden biri uyuşturucu kullandı.

Raporda, 11-15 yaş grubundaki 620 bin çocuğun eroin, kokain ya da esrar kullandığı, her 50 çocuktan birinin kokain çektiği kaydedildi. Hükümetin, gençleri uyuşturucunun pençesinden kurtarmak konusunda verdiği söze rağmen uyuşturucuların daha kolay ulaşılabilir hale geldiğini duyuran Daily Mail gazetesi, sigara satışının yasak olduğu çocukların rahatlıkla uyuşturucu satın alabildiğini, kimsenin buna engel olamadığını belirtti.

Gençlerin yüzde 12'sinin esrar içtiklerini söyledikleri, bunun da bir yıl öncekine göre yüzde 1'lik bir artış olduğuna dikkat çekilen raporda, kokain kullandığını itiraf eden gençlerin oranında da bir önceki yıla göre yüzde 2'lik artış olduğu ifade edildi.

11-15 yaş grubunda uyuşturucu kullanma oranın yaklaşık yüzde 19'a yükseldiği ifade edilen raporda, bunun bir yıl öncekine göre yüzde 1'lik artış anlamına geldiği bildirildi. İngiltere'de İşçi Partisi iktidarının ikinci yılı olan 1998'de uyuşturucu kullanan 11-15 yaş grubu gençlerin oranı yüzde 11 olarak kayıtlara geçmişti.

Günün Önemli Haberleri