İngiltere'de modern köleliğe karşı siyasi girişim
Abone olİngiltere'de insan ticaretinin önüne geçmek amacıyla bir dizi hukuki önlem alınmasını öngören İçişleri Bakanı Theresa May bu suçu işleyenlerin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.
İngiltere'de insan ticaretinin önüne geçmek amacıyla bir dizi
hukuki önlem alınmasını öngören İçişleri Bakanı Theresa May bu suçu
işleyenlerin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.
'Modern Kölelik' yasa taslağı, insan ticareti suçu işleyenlere verilen azami cezanın 14 yıl olmaktan çıkarılıp ömür boyu hapis olarak değiştirilmesini öngörüyor.
Yasa tasarısı kapsamında, güvenlik birimlerinin ve diğer kuruluşların hesap verecekleri, kölelikle mücadeleden sorumlu yeni bir yetkili makam oluşturulacak.
İngiltere'deki 2010 tarihli Kölelikle Mücadele Yasası'nda, kölelik kavramı "cinsel istismar amaçlı insan ticaretini, çocuk kaçakçılığını, zorla çalıştırma amaçlı insan ticaretini ve hizmetçiliği" kapsıyor.
İçişleri Bakanı Theresa May, modern kölelik ile ilgili yeni bir
yasa çıkarma niyetini Ağustos ayında açıklamıştı.
May, o sırasa Times gazetesinde yayımlanan makalesinde, "İngiltere'de köleliğin mevcut olduğuna inanmanın çok güç olduğunu" belirtmiş, ama İngiltere topraklarında, çoğunlukla rızaları dışında ve korkunç koşullarda yaşamak zorunda bırakılan insanlar bulunduğunun acı bir gerçek olduğunu kaydetmişti.
Henüz hazırlık aşamasında olan yasa, daha önce ağır cinsel suçlar veya şiddet suçları işlemiş olan kişilerin de otomatik olarak ömür boyu hapse mahkum edilmesini öngörüyor.
Yasa tasarısının yanı sıra, modern kölelik hakkında İçişleri Bakanlığınca hazırlatılan bir değerlendirme raporu da yayımlacak.
Raporla ilgili çalışma yapan İşçi Partili milletvekili Frank Field, İngiltere'de 100 bin kişinin köle konumunda olduğunu tahmin ediyor.