İngiltere'de 'korkunç' dinleme iddiası

Abone ol

İngiltere'nin en çok satan bulvar gazetesi News of the World için çalışan özel bir dedektifin, 9 yıl önce cinayete kurban giden bir genç kızın telefonuna gelen mesajlara gizlice ulaşıp, dinleyip, sildiği iddiası tartışma yarattı.

İngiltere'de cinayete kurban giden bir genç kızın cep telefonuna, ölümünden sonra gelen mesajların gizlice ele geçirilip, silindiği iddiaları tartışma yarattı.

İddialar, News of the World gazetesi adına çalışan Glenn Mulcaire isimli özel dedektifin, genç kızın telefon mesajlarına gizlice ulaştığı ve daha sonra mesajları sildiği yönünde.

Mesajlara ulaştığı iddia edilen özel dedektif Mulcaire, gazete için gerçekleştirdiği başka bir benzer araştırma için ceza almıştı.

Başbakan David Cameron, bugün yaptığı açıklamada sözkonusu iddiaların gerçek olması halinde bu hareketin "korkunç" olarak tanımlanacağını belirtti.

İngiliz polisi olayın aydınlatılması için gazetenin o dönemki yöneticileri başta olmak üzere soruşturmayı sürdürüyor.

Sorgulananlar arasında başbakan Cameron'un arkadaşı olan gazetenin o dönemki yöneticisi Rebekah Brooks da var.

Brooks şu an gazetenin parçası olduğu News International grubunun başında.

Karanlık Sicil

Rupert Murdoch'un medya imparatorluğunun parçası olan News of the World gazetesinin telefon dinleme konusunda karanlık bir sicili var.

Beş yıl önce Kraliyet ailesi mensuplarının telefonlarına bırakılan sesli mesajların dinlendiği kuşkusuyla polise başvurmasının ardından başlayan ilk inclemede, polis olayı News of The World gazetesinin bazı çalışanlarının münferit bir eylemi tespitiyle dosyayı mahkemeye taşımıştı.

Clive Goodman adlı Kraliyet muhabirinin, bir özel dedektifin yardımıyla, kraliyet ailesi üyelerinin telefonlarına bırakılan sesli mesajları dinlediği ortaya çıkmıştı.

Özel dedektif Glenn Mulcaire'in ayrıca aralarında model Elle Macpherson ve önde gelen siyasetçilerin de bulunduğu birçok kişinin telefonlarını dinlediği anlaşılmış, Goodman ve Mulcaire hapis cezasına çaptırılmıştı.

O dönemin genel yayın yönetmeni Andy Coulson önce görevinden istifa etmiş, daha sonra da Başbakan David Cameron'un sözcüsü görevine getirilmişti.

Skandaldan sonra Coulson bu görevinden de istifa etmek zorunda kalmıştı.

Günün Önemli Haberleri