İngilterede en gözde meslek

Abone ol

İngiltere'de oto tamircilerinin avukat ve doktorlardan daha fazla para kazandıkları bildirildi.

İngiltere'de yayınlanan "What Car?" adlı derginin haberine göre ülkede oto tamircileri bir avukat veya doktordan daha fazla kazanabiliyor. Derginin yaptığı araştırma ilginç sonuçları da gözler önüne seriyor.

Örneğin İskoçya'da Vauxhall marka bir arabanın bakım ücreti 49 pound iken, bu rakam Londra'da BMW için 140 pound'a yükseliyor. Müşteriler ülke genelinde ortalama 100 sterlin ödemek durumundalar.

Bir doktorun günde 350-500 pound ve avukatın saat başına asgari 30 pound kazandığı düşünülürse tamircilik gerçekten altın bilezik. Söz konusu dergiye göre araç sahiplerinin malzemeyi mağazadan kendisinin satın alması ve uzun pazarlık yapması bütçeyi hafifletiyor. Dergi teknolojinin ilerlemesinin sürücüleri tamirciye bağımlı kıldığını mesela Audi A2 marka bir otomobilin ampulü 3.96 sterlin iken, sırf bir farın değişim masrafının 66 pound'u bulduğunu belirtiyor.

"What Car?" dergisinin sürücülere bir de tavsiyesi var: Buna göre şoförler bir şirkete bağlı olmayan, ancak garantili çalışan tamircileri tercih etmeli. Böylece arızanın garanti süresi içinde giderilmesi mümkün olabiliyor.

Günün Önemli Haberleri