İngiltere’den nükleer atak

Abone ol

İngiltere'de Avam Kamarası, Blair'in, ülkenin nükleer denizaltı filosunun yenilenmesini öngören planını onayladı.

2022'de hizmetten çıkarılacak olan eskileri yerine yeni nükleer denizaltılara 20 milyar paund harcanmasını öngören planın, Avam Kamarası'nda 161'e karşı 409 oyla kabul edildiği bildirildi.

İngiltere'nin 4 nükleer denizaltısı bulunuyor. Tony Blair'in İşçi Partisi, Avam Kamarası'nda yüzde 67 ile çoğunluğuna sahip.

Blair, oylamadan önce Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, nükleer başlık taşıyan denizaltıların, kimi rejimler ve devletlerin desteklediği teröristlerin gelecekteki olası tehditlerini karşılamak için yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Hükümetin planı, İşçi Partisi içinde büyük tepkilere neden olurken, muhalefetteki Muhafazar Parti tarafından desteklendi. Muhafazakar Parti'nin eski lideri William Hague, nükleer savunma sistemlerinin yenilenmemesinin, İngiltere'yi Fransa ve ABD'ye bağımlı kılacağını bildirdi.

Plan nedeniyle Blair hükümetinin 4 üyesi istifa etmişti. Denizaltıları yenileme programı, İran ve diğer ülkelerin silahlanmasının önlenmesi çabalarına zarar verebileceği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Günün Önemli Haberleri