İngilizler Taksim'de soyundu

Abone ol

Şampiyonlar ligi finali öncesi İngiliz taraftarlar Taksim'de eğlendi. Alkolün etkisiyle taşkınlık yapan İngilizler soyunarak kameralara poz verdi.

İstanbul Olimpiyat Stadı'nda yarın oynanacak olan Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi finali için futbolseverler İstanbul'a gelmeye başladı.

Final maçı öncesi birçok İngiliz taraftar eğlenmek için Taksim'deydi. Bir barda toplanan yaklaşık 300 Liverpool taraftarı tezahürat yaparak şarkılar söyledi.

Ancak ilerleyen saatlerde alkolün dozunu kaçırınca taraftar barda taşkınlık yaptı. Taşkınlıklar barın dışına da çıktı ve iki Liverpool taraftarı sokak ortasında soyundu ve kameralara gülerek poz verdi.

Üzerlerine Milan forması giyen iki Türk genci de İngilizlerin bulunduğu bara girmek istedi ancak polis ekipleri gençleri uzaklaştırdı.

İki İngiliz taraftar öldürülmüştü

5 Nisan 2000'de Galatasaray-Leeds maçı öncesinde iki takımın taraftarları arasında Taksim'de çıkan kavgada iki İngiliz bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olayın ardından 20 zanlı tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasındaki Ali Ümit Demir'in cinayeti işlediği diğer sanıkların da Demir'e yardımcı olduğu iddia edilmişti. Sanıklar İngiliz taraftarların kendilerini tahrik ettiğini savunmuştu.

Günün Önemli Haberleri