İnegöl'de ikinci perde: 43 gözaltı

Abone ol

İnegöl'de 29 polisin yaralandığı olaylar nedeniyle düzenlenen ikinci operasyonda 43 kişi gözaltına alındı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 29 polisin yaralandığı, emniyet ve zabıta araçlarının zarar gördüğü olaylar nedeniyle düzenlenen ikinci operasyonda 43 kişi gözaltına alındı.

Orhaniye Mahallesi'nden geçen yolcu minibüsünün sürücüsü ile buradaki bir grup genç arasında korna çalma meselesi yüzünden başlayıp, sürücünün yakınlarını alarak mahalleyi basması ile devam eden olaylarda 5 kişi bıçakla yaralandı, birçok kişi de darp edildi.

Olaylar sırasında bazı polis ve zabıta araçları da yakılmıştı. Olaylar sonrası gözaltına alınlardan 11'i tutuklanırken, 2'si serbest bırakılmış, 11 tutuklu sanık da daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

ŞAFAK OPERASYONU: 43 GÖZALTI

İstihbarat ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaylara karıştıklarını tespit ettiği şahısların İnegöl merkez, belde ve bazı köylerdeki evlerine şafak operasyonu düzenledi.

Bursa'dan gelen asayiş ve çevik kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda 43 kişi gözaltına alındı. İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki muayenelerinin ardından İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan şahıslar, daha sonra emniyete ait araçlarla Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şahıslar, burada alınan ifadelerinin ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Günün Önemli Haberleri