İnanır gitti Poyraz coştu

Abone ol

Kadir İnanır diziden ayrıldı. Oktay Kaynarca'nın önü açıldı..

Oktay Kaynarca, Kadir İnanır’ın ayrılmasından sonra dizinin ilk 5’in içine girdiği iddiasında bulundu.

Kadir İnanır, başrolünü Oktay Kaynarca ile paylaştığı Kuzey Rüzgarı dizisinden “Kabadayı dizisi aşk dizisine döndü” deyip ayrıldı. Dizinin İnanır’dan sonraki bölümünde Oktay Kaynarca tek başına başrolü üstlendi. İnanır’ın ayrılmasıyla dizinin reytinglerinde ne gibi değişiklikler oldu? Kaynarca’ya bunu ve diğer merak edilen soruları sorduk.

Kadir İnanır diziden ayrıldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kadir abinin kendi seçimiydi bu. Kendine göre haklı tarafları vardı. Senaryonun istediği gibi şekillenmediğini düşünüyordu. İlk başlangıçta ona söylenen şeylerin dizi içinde yapılmadığını ifade etti ve bu yüzden de diziden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Bu durumda bize bir şey söylemek düşmezdi. Ayrılırken öldürülme sahnesini oynamayacağını söyledi. Ama o sahnenin çekilmesi gerekiyordu. O gittikten sonra öldürülme sahnesi bir figüran tarafından gerçekleştirildi. Ona çok kızdı. Oysa senaryoda benim bildiğim böyle bir şey vardı. Çok net bir şey bilmiyorum. Ama oynamak istemediğini biliyorum o sahneyi. Oynamadığı için de gıyabında çekildi, bu yüzden de kızdı. Bunların hiçbiri beni bağlamıyor. Yapımcıyla, yönetmenle ve kendisinin arasında.

Kadir İnanır’ın diziden ayrılması diziyi etkiledi mi?

Hayır

Sizde daha önce Kurtlar Vadisi dizisinden ayrıldınız. Bir oyuncunun diziden ayrılması reytingleri nasıl etkiliyor?

Etkilemiyor bence. Kendimden yola çıkarak söylüyorum. Ben öldükten sonra şöyle bir matematik oldu. Dizinin 11 olan reytingi 21-22’ye çıktı. Ama çok şa- şaa çıktı benim ölümümle. Ama daha sonra tekrarları yayınlandığında dizinin kendi reytinglerini geçmeye başladığı görüldü. Eskiden seyretmeyen seyirci geriye dönüp tekrarları seyrettiğinde asıl dizinin önüne geçmeye başlamıştı. Seyircinin yarısı tekrar eski bölümleri seyretti. Daha çok keyif almaya başlamışlardı. Orada öyle bir matematik vardı. Ama şu anda veriler de onu gösteriyor ki kimsenin gidişiyle dizinin etkileneceği bir durum söz konusu değil. Dizinin reytingleri şimdilik iyi. Bilmiyorum ilerde ne olur. Sonuçta 10’nun aşağısına düşmüş olan reytingler ilk 5 arasında savaşıyor.

Hikayenin sizin üzerinizde döndüğünden dolayı Kadir beyin bir burukluk yaşadığı konuşuluyor.

Bütün bu tartışmaların hepsinden uzak durmak istiyorum. Sonuçta benim üzerime olması da aslında işin tuhafı sizce de normal değil mi? Çünkü bu bir aksiyon dizisi. Kadir abi de kendi ifade etti. ’Aksiyonu Oktay’a bırakıyorum.’ Kendi ifadesinde var bu. ’Aksiyon tarafları Oktay’ın üzerinde olacak’ dedi. Çünkü kendisi eline silah almayacağını, adam öldürmek istemediğini, ateş etmek istemediğini ve her şeyi sözle, diyalogla çözmek istediğini ifade etmişti zaten. Aksiyon dizisi içinde de bu tarz şeyler bir yere kadar yazılabiliyor. Böyle bir şey yapmayacaksak o zaman nasıl yapacağız. Bu denklemi kurmak da zor doğrusu.

Bundan sonra Poyraz’ı neler bekliyor?

Garip bir aşk hikayesi bekliyor bizi. Çok acıklı bir aşk hikayesi başlayacak. Bütün dengeler bozuluyor. Dizi bu sezon devam edecek. Memlekette deprem olmazsa, felaket olmazsa, yer yerinden oynamazsa devam etmeyi hesap ediyoruz.

Nur Gülmez Bel/Vatan

Günün Önemli Haberleri