IMFden övgü dolu sözler

Abone ol

Türkiye, iyi makroekonomik politikaların uygulanma -sının nasıl yararlı olduğunun çok iyi bir örneği.

IMF Başkanı Rodrigo Rato, Sosyal Güvenlik Yasası'nın TBMM'den geçmiş olmasının son derecede önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Türkiye, iyi makroekonomik politikaların uygulanmasının nasıl yararlı olduğunun çok iyi bir örneği. Geçtiğimiz aylarda Türk hükümetinin bazı vergi ve bütçe konusundaki kararlarıyla ilgili çekincelerimiz vardı, ancak 'Sosyal Güvenlik Yasası'nın meclisten geçmesi aşırı derecede önem taşıyor" dedi.

IMF Başkanı Rodrigo Rato, IMF'nin Washington'da bulunan merkez
binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada Türkiye'ye
övgüde bulundu. Türkiye'nin iyi bir makroekonomik politika yürüttüğünü
belirten Rato, "Türkiye, iyi makroekonomik politikaların uygulanmasının
nasıl yararlı olduğunun çok iyi bir örneği. Geçtiğimiz aylarda Türk hükümetinin bazı vergi ve bütçe konusundaki kararlarıyla ilgili çekincelerimiz vardı, ancak 'Sosyal Güvenlik Yasası'nın meclisten geçmesi aşırı derecede önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

IMF 1. Başkan Yardımcısı Anne Krueger ise 3. Gözden Geçirme Heyeti'nin çok yakında Ankara'ya gideceğini söyleyerek, "Türkiye ekonomisi genel olarak çok çok iyi" dedi. Türkiye'deki petrol fiyatlarının yüksekliği ile ilgili olarak ise Krueger, "Türkiye gibi cari açığı yüksek ülkeler bu konuya dikkat etmeli, ancak Türkiye diğer ülkelerden farklı. Özel bir problemle karşı karşıya değil" diyerek enerji tasarrufu yapılmasını tavsiye etti.

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfovitz de, Türkiye'nin ekonomisinin
istikrarlı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, sağlıklı ekonomik politikaların bir ülkeyi nasıl büyümeye taşıdığının örneği" dedi.

IMF Gözden Geçirme Heyeti'nin Türkiye'ye gönderilmesinden önce
'Sosyal Güvenlik Yasası'nın meclisten geçirilmesi ön şart ön şart
olarak koşulmuştu.

Günün Önemli Haberleri