İmamdan cemaata ceza

Abone ol

Uyarılara rağmen camide cep telefonlarını kapatmayan cemaata imam ceza kesiyor.

Alanya'da bir imam, uyarılarına rağmen camide cep telefonlarını kapattıramayınca ilginç bir ceza uygulamaya başladı. İmam, namaz sırasında cep telefonu çalınca namazı şaşırdıklarını söyleyerek, "Bunun bir daha olmaması ve cemaati rencide etmeden cep telefonu çalanlara lokum ve bisküvi alma cezası uyguluyoruz" dedi.

Alanya'da sanayi sitesinde bulunan Muhammet Müftüoğlu Camii'nde ilginç bir uygulama başlatıldı. Türkiye'de bir ilk olan uygulamada cami içerisinde cep telefonu çalan cemaat 2 kilo lokum ve 1 kilo bisküvi alarak camiye gelenlere ikram ediyor. Alanya Sanayi Sitesi Muhammed Müftüoğlu Camii'nde başlatılan uygulama cami cemaati tarafından olumlu karşılanıyor.

"Lütfen telefonlarımızı sessize alalım", "Camiye girmeden önce cep telefonlarını kapatalım" gibi yazılar yazarak sorunu çözmeye çalışan Muhammet Müftüoğlu Camii imamı, Mehmet Şenol, cemaatin yazıları dikkate almaması üzerine değişik bir uygulama başlattı. Cezanın itici olmaması için cami imamı Mehmet Şenol, renkli yazılarla hazırlattığı kağıdın üzerine, "Namaz kılarken cep telefonu çalan cemaat 2 kilo lokum, 1 kilo bisküvi ile cezalandırılacaktır" diye yazdı.

Bu yazıyı okuyan cami cemaatinin, her camiye gelişinde telefonlarının sessizde olmasına dikkat etmeye başladığı belirtildi. İmam Mehmet Şenol, namaz kılarken çalmaya başlayan cep telefonlarından cami cemaatinin rahatsız olmasından dolayı böyle bir uygulama başlattığını söyledi. Daha önceden cemaati telefonlarını sessize almaları konusunda defalarca sözlü olarak uyarmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını kaydeden Şenol, uyarı yazılı olmadığı için kimsenin dikkate almadığını belirtti. Uyarının itici olması için cep telefonu çalan cemaate 2 kilo lokum ile 1 kilo bisküvi cezası vermeye başladıklarını anlatan Şenol, bu güne kadar namaz kılarken telefonu çaldığı için 2 cemaatin lokum ve bisküvi alarak camiye gelenlere ikram ettiğini kaydetti.

Camiye gelen cemaat arasında özellikle yaşlıların namaz kılarken çalan cep telefonlarından çok rahatsız olduklarını söyleyen Şenol, "Bazen namaza başlıyoruz. Tam tekbir alıyoruz. O anda cep telefonu çalmaya başlıyor. Bu bazen namazımız bitene kadar devam ediyor. Cemaatte namaz sırasında olduğu için cebini kapatamıyor. Bu durum hem cemaatimizin, hem de benim dikkatimi dağıtıyordu. Şu anda cep telefonu sorununu çözmüş durumdayız" diye konuştu.

Camiye gelen diğer vatandaşlarda bu uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade etti.

Günün Önemli Haberleri