İlber Ortaylı maşallah şuna bak videosunu izleyen şok oldu

Abone ol

Tarihçi, yazar İlber Ortaylı, sunucu Cansu Canan Özgen'in instagram hesabından yaptığı online görüşmeye katıldı. Görüşmenin bittiğini sanan İlber Ortaylı Cansu Canan Özgen'e 'maşallah, şuna bak' dedi o anların videosu sosyal medyanın gündemi oldu. Cansu Canan Özgen durumu toparlamaya çalışsa da olay TT oldu.

Söylemleri ve renki kişiliği ile sevilen tarihçi, yazar İlber Ortaylı bugün sosyal medyanın konusu oldu, herkes onu konuşuyor. 73 yaşındaki İlber Ortaylı sunucu  Cansu Canan Özgen'in instagram hesabından yaptığı canlı yayına katıldı ve çok değerli bilgiler verdi. Görüşmenin bittiğini sana İlber Ortaylı canlı yayında Cansu Canan Özgen'e 'maşallah şuna bak' diyerek ağzıları açık bıraktı.

Sunucu Cansu Canan Özgen, Instagram üzerinden yaptığı canlı yayında İlber Ortaylı’yı konuk etti.  Yayının sonunda Cansu Canan Özgen, “Hocam teşekkür ederim, sağlık sıhhat diliyorum, görüşmek üzere” dedi.

İlber Ortaylı Özgen’e “sağ ol” diye yanıt verdi.

Yayının sona erdiğini sanan Ortaylı daha sonra “Maşallah şuna bak” dedi. Özgen ise Ortaylı’nın sözlerine gülerek yanıt verdi.

İşte o anlar...

İlber Ortaylı kimdir: İlber Ortaylı, 21 Mayıs 1947 tarihinde Bregenz, Avusturya’da dünyaya gelmiştir. Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak doğan Ortaylı, iki yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti.

Ortaylı, 1965’te Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun oldu.

1970’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi’nin tarih bölümünü bitirdi. Halil İnalcık, Mümtaz Soysal, Seha Meray gibi kişilerin öğrencisi oldu. Viyana üniversitesi Slavistik ve Orientalistik Bölümü’nde eğitim gören İlber Ortaylı, yüksek lisans çalışmasını Chicago Üniversitesi’nde Halil İnalcık ile yaptı.

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 1974 yılında doktor oldu. 1979 senesinde de “Osmanlı İmparatorluğunda Alman Nüfuzu” çalışmasıyla doçent oldu.

1982 tarihinde devletin akademik politikalarına tepki olarak istifa etti.

Bu dönemde Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strazburg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı.

1989’da Türkiye’ye dönerek profesör oldu.

Yerli, ve yabancı dergilerde Osmanlı ve Rus tarihi ile ilgili makaleler yayınladı.

2002 senesinde Galatasaray Üniversitesi’ne, iki yıl sonra da Bilkent Üniversitesi’ne konuk öğretim üyesi seçildi.

2005 senesinde Topkapı Sarayı Müzesi başkanı oldu. 2012’de yaş haddinden emekli olan Ortaylı, görevi Ayasofya Müzesi başkanı Haluk Dursun’a devretti.

Birçok kitabı bulunan İlber Ortaylı, şu an Galatasaray Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde Türk Hukuk Tarihi dersi vermektedir.

İlber Ortaylı, 2017 senesinde düzenlenen 29 Ekim Resepsiyonu'nda, Tarih alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü aldı.

BAZI ESERLERİ

Tanzimat'tan Sonra Mahallî İdareler 

Osmanlı İmparatorluğu'nda Alman Nüfuzu

Osmanlı Aile Yapısı 

Kırk Ambar Sohbetleri Avrupa ve Biz

Tarihimiz ve Biz 

İlber Ortaylı Seyahatnamesi

İttihat ve Terakki

Günün Önemli Haberleri