İkinci çuval geçirme hadisesi

Abone ol

MHP'li Oktay Vural, ABD'deki koruma skandalını bu sözlerle değerlendirdi... İşte Vural'ın Başbakan'a yapılan saygısızlıkla ilgili yorumu...

ABD'deki koruma skandalına MHP'den yorum geldi... MHP'li Oktay Vural, ''Ne sebeple olursa olsun Başbakan'a yapılan muameleyi kınıyorum. İkinci çuval geçirme hadisesidir'' dedi.

Vural'ın değerlendirmesi şöyle oldu:

"Sayın Başbakan bu muamele karşısında küsüp oteline döneceğine Türkiye'ye dönseydi daha iyi olurdu. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına el uzatamaz, otel kapılarına yürütemez.''

Başbakan Erdoğan'ın Amerika'ya ABD Başkanı Barack Obama'nın TBMM'de yaptığı konuşmada verdiği ''ev ödevlerinin'' sonuçlarını paylaşmaya gittiğinin ortaya çıktığını iddia eden Vural, ''(Ermeni meselesine ilişkin ev ödevimizi yaptık. Protokolü 11 Ekimde Meclise getireceğiz) demeye gitmiştir. Ama 11 Ekim, pazar, yani Meclis tatil. Dayatmalarla Meclis açılmaz'' diye konuştu.

DAVOS'TA ONE MİNUTE DEDİ SONRA ÖZÜR DİLEDİ
Başbakan Erdoğan'ın Azerbaycan Meclisinde verdiği sözlerden ''U dönüşü'' yaptığını ileri süren Vural, ''Sayın Başbakan Sarkisyan'ı maça getirmek için TBMM'ye dayatma yapmaktadır. Azerbaycan Meclisinde verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz. Davos'ta 'one minute' dedi, yarım saat sonra özür diledi. Rasmussen konusunda da dönüş yaptı. Sayın Başbakan hiç olmazsa bir seferlik sözüne riayet etmeni ve protokolü Meclise göndermemeni bekliyoruz'' dedi.

BAŞBAKAN'A PEÇETE GÖNDERMEK LAZIM, HEP AĞLIYOR

Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın ABD'deki Levin Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada ''dramatik'' anlara tanık olunduğunu belirterek, ''Sık sık özel televizyonlarda gözyaşı döküyor. Peçete göndermek lazım. Çok sulu gözlü olmaya başladı'' şeklinde konuştu.

Konuşmasında Erdoğan'ın 50 yıl önce otomobilleri olmadığını anlattığını söyleyen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

PEKİ YA BÜYÜK TAYYİP NE YAPIYOR?
''Otomobili yok diye küçük Tayyip üzülmüş. O yıllarda ülkemizde 37 bin 616 otomobil var. Bugün 7 milyona yakın otomobil var. Ayakkabısı delik deşikmiş. Küçük Tayyip böyleymiş, büyük Tayyip ne yapıyor? Madem böyleydi de şimdi bu zenginlik nereden geliyor? O zaman otomobili yoktu, şimdi uçağı var, hatta bir yetmedi, iki tane var."

BERABER YÜRÜDÜK DEDİ, NAOMİ İLE ARKADAŞ OLDU

"Millet işini kaybediyor, sen Beverly Hills'te alışveriş yapıyorsun. 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' dedi, milleti attı uçuruma, kendisi Berlusconi, Kevin Costner, Naomi ile arkadaş oldu. Kevin Costner'e demokratik açılımı anlatacakmış, gel de İzmirli'ye anlat sen. Yakında Sharon Stone'u da getirirsiniz Allah bilir. Demokratik açılıma (senaryo) demiştim, bakın işte, işin içine artistler bile karıştı."

NASIL DÜNYANIN EN ZENGİN BAŞBAKANI OLDUN PEKİ?
"1,5 milyon kişi işini kaybediyor. Sayın Başbakan 'bunun için ne yaptım' diye gözyaşı dökeceğine, '50 yıl önce otomobilim yoktu' diye gözyaşı döküyor. Nasıl dünyanın en zengin başbakanı olduğunu bize bir açıkla. Bir yandan 7 yıldızlı otellerde tatil yaparken, bir yandan da gecekondulara gidip iftar sofralarına katılıyor. İkiyüzlü siyasetin maskelerini sökmeye devam edeceğiz.''

Günün Önemli Haberleri