İki Uzan hala kirli!

Abone ol

Uzanların "kara para" davasından beraat çıktı. Ancak ikisi hala aklanamadı.

İmar Bankasının 17 eski yönetici ve yetkilisinin, “Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ettikleri” iddiasıyla yargılandıkları davada, Kemal ve Yavuz Uzan dışındaki sanıkların beraatına karar verildi.

Şişli 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada söz alan Hazine Avukatı Nuray Çiçek, sanıkların üzerlerine atılı suçlardan cezalandırılmasını ve haklarındaki tedbirlerin devamını istedi.

Esas hakkındaki savunmaları sorulan sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatını ve haklarındaki tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.

Esas hakkındaki son mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç, kara parayı aklamak suçundan dolayı cezalandırılmaları istemiyle mahkemelerinde kamu davası açılan sanıklar hakkında ayrıca İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde “suç işlemek için teşekkül oluşturmak”, “nitelikli dolandırıcılık”, “Bankalar ve Bankacılık Kanununa muhalefet” suçlarından yargılama yapıldığını bildirdi.

Savcı Dalgıç, Kemal ve Yavuz Uzan dışındaki sanıkların üzerlerine atılı suçtan mahkum edilmelerini gerektiren kanunda sayılmış önsel bir suç mevcut olmadığını kaydederek, Kemal ve Yavuz Uzan hakkındaki kamu davalarının bu dosyadan ayrılıp tedbir kararlarının devamına, diğer tüm sanıkların da unsurları oluşmayan atılı suçtan beraatına hükmedilmesini talep etti.

HÜKÜM

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kemal ve Yavuz Uzan hakkındaki dava dosyasının bu davadan ayrılmasına hükmetti.

Kemal ve Yavuz Uzan'ın bu dosya üzerinden yargılanmasının devamına ve haklarında Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesince alınan tedbirlerin devamınına karar veren mahkeme heyeti, ölen sanık Sadık Karagöz hakkındaki davanın da düşürülmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, bu sanıklar dışındaki diğer 14 sanığın da suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle beraatına ve haklarında mahkemece verilen tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İmar Bankasından açığa hazine bonosu ve devlet tahvili satışından elde edilen paranın kara para niteliğinde bulunduğu belirtilerek, bankanın yönetici ve yetkilisi olan 17 sanığın, “4208 sayılı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ettikleri” gerekçesiyle 2 ile 5'er yıl arasında hapis ve suç konusu para miktarı kadar cezaya çarptırılmaları isteniyordu.




Günün Önemli Haberleri