İki kiliseye molotofkokteyli atıldı

Abone ol

Papa'nın açıklamalarından sonra Batı Şeria'da bu sabah iki kiliseye molotofkokteyli atıldı.

Papa 16. Benediktus'un İslamiyet'i şiddet yanlısı gösteren yorumunun ardından başlayan tepki ve şiddet olaylarına, Batı Şeria'da bu sabah iki kiliseye molotofkokteyli atılması eklendi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinde molotofkokteyllerinin atıldığı kiliselerden biri olan Anglikan kilisesinin papazı Yousef, kilisenin dış duvarına birkaç molotofkokteyli atıldığını söyledi. Görgü tanıkları, Anglikan kilisesinin yanı sıra Katolik kilisesinin duvarları ve camlarının da molotofkokteyllerinin hedefi olduğunu söyledi.

İKİ KİLİSEYE DAHA SALDIRI


Bu arada Associated Press (AP) ajansını arayan ve kendilerini "Monoteizmin Aslanları" diye adlandıran bir grup saldırıları üstlendi. Grup, saldırıların Papa'nın sözleri üzerine düzenlendiğini belirtti.

Papa 16. Benediktus'un Müslümanları inciten sözlerine tepki olarak bugün Filistin topraklarında iki kilisenin daha saldırıya uğradığı bildirildi. Görgü tanıkları, Batı Şeria'nın Nablus kentindeki bir Katolik kilisesinin ana kapısını yakan silahlı kişilerin, kaçmadan önce binaya ateş açtıklarını söylediler. Tanıklar, Gazze kentinde de Rum Ortodoks kilisesine militanların ateş açtığını, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını ifade ettiler. Son iki saldırıyla bugün Filistin topraklarında saldırıya uğrayan kiliselerin sayısı 4'e çıktı.

Günün Önemli Haberleri