İki bayrak dalgalansa ne olur?

Abone ol

İki bayrak dalgalansa neler olur? Baydemir'in sorusu terör sorununun en can alıcı sorusu aslında.

İNTERNETHABER.COM- Osman Baydemir "Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur." dedi ortalık karıştı. Peki dalgalansa ne olur? Parçalanır mıyız yoksa birliğimiz daha da pekişir mi?

'Kıyamet kopar' diyenler olduğu gibi tam tersine güzel bir Türkiye tablosu çizenler de yok değil. İşte onlardan biri de Ahmet Altan.

"Ne olur gerçekten" diyen Taraf Genel Yayın Yönetmeni Altan, bugünkü köşesinde soru ve cevaplarıyla can alıcı tartışmaya katılıyor. Sadece Güneydoğu için değil her bölgede özerklik olmalı görüşünde...

Yerinden yönetime dikkat çeken yazar, sorunların bölgeden daha iyi görülebileceğine vurgu yaparak "Biz de Marmara özerk bölgesine Marmara bölgesinin bayrağını çekeriz. Vergileri belediyeler toplar, yerel yatırımları belediyeler yapar. Sorunlar yerinde çözülür, Ankara sorunların altında ezilmez." diyor.

Bayrak önerisini pozitif bir bakış açısıyla gören yazar, İspanya örneği ile sözlerini tamamlıyor:

"Güneydoğu'yu Kürt siyasetçiler yönetse ne olur?
Biz Türkleri yıllardan beri Türkler yönetince ne oluyorsa, Kürtleri de Kürtler yönetince o olur, sonunda hep birlikte bu işlerin "ırk" meselesi olmadığını anlarız.
Kürtlerin bayraklarını çekecek bir yerleri olmadı, kısa bir süre dışında devletleri olmadı, çok zulüm gördüler, çok acıyla karşılaştılar.
"Biz de belediyenin önüne bir bayrak çekelim" diyorlar, ne olur çekseler?
Ne olur bir Türk bayrağıyla bir Kürt bayrağı yan yana dalgalansa da hiç kimse ölmese, çocuklar dağlara çıkmasa, askerler mevzilerde vurulmasa, ülke "iç savaş mı çıkacak" diye endişelenmese, ülkenin enerjisi ve parası hep birlikte daha iyi yaşamak için harcansa?
Barcelona'da çektiler bayrakları da ne oldu?

"İspanya gibi oluruz" diye mi korkuyorsunuz?
İspanya gibi olun canına yanayım, Türkiye gibi olacağınıza."


Bir de madalyonun öteki yüzü var. bağımsız devletin kilometre taşı olarak gören Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Altan gibi iyimser bakmıyor. "Bu talepler ayrılıkçı taleplerdir" diyen Bila, sonraki aşamayı yazısında şöyle dile getiriyor:

Özerk bölge, ayrı bayrak, ayrı parlamento”nun adı federasyondur. Bir sonraki aşaması bağımsız devlettir. Bu talepleri gündeme getirdikten sonra “üniter” devletten söz edilemez.

Açılım beklentisi
Hükümetin açılım projesinden PKK-BDP çizgisinin ne beklediği de böylece bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bu kesimin açılımdan neden memnun kalmadığı, Anayasa değişikliğini neden boykot ettiği de anlaşıldı.
Baydemir’in sözleri “sürpriz” değil elbette. PKK-BDP taleplerinin esas itibariyle adı konmamış bir federasyon talebi olduğu biliniyordu. Ayrıca, Türkiye’den “siyasi çözüm” isteyen uluslararası çevrelerin de kastettikleri Baydemir’in taleplerinden çok farklı değil..."

Günün Önemli Haberleri