II. Elizabeth için Ankara'da kutlama

Abone ol

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 84. doğum günü Ankara'da verilen büyük bir davetle kutlandı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway'in evsahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Türk hükümeti adına Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katıldı.

İki ülkenin ulusal marşlarının okunmasının ardından bir konuşma yapan Bağış, Türkiye-İngiltere ilişkilerinin çok eskilere dayandığını hatırlatarak, iki ülke arasında başta AB olmak üzere pek çok alanda güçlü bir işbirliğinin bulunduğunu belirtti.

İngiltere'nin, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine güçlü destek verdiğini hatırlatan Bağış, bu süreçte yaşanan bazı sıkıntılı dönemlerde İngiltere'nin her zaman yapıcı rol oynadığını kaydetti.

İngiltere'nin de AB tarafından iki kez reddedildiğini anımsatan Bağış, Türkiye'nin İngiltere'yi örnek alarak AB'ye katılım hedefinden vazgeçmeyeceğini ve bir gün mutlaka AB'ye üye olacağını kaydetti.

Bakan Bağış, bugün Kraliçe'nin doğum günü olmasının yanı sıra Regaip kandili olduğunu da hatırlatarak Türkiye'nin bu her iki kutlamayı birarada yapabilmesinin önemini vurguladı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi de konuşmasında bugün sadece Kraliçe'nin doğum gününü değil, aynı zamanda Türkiye ve İngiltere arasındaki işbirliğini de kutladıklarını belirtti.

Resepsiyona Bağış'ın yanı sıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy ve çok sayıda davetli katıldı.

Bağış konuşmasını yaptıktan sonra davetlilerle sohbet ederken İsrail Büyükelçisini görerek tokalaştı.

Büyükelçi Levy, kendisine "nasıl olduğunu" soran Bağış'a, "idare ediyoruz" dedi. Büyükelçinin bu sözü üzerine Bağış da aynı yanıtı verdi.

Günün Önemli Haberleri