İhtiyaç sahipleri için tesis açıldı

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediyesi ihtiyaç sahibi insanlara yardım amlacıyla Hanımlar Masası Dayanışma Merkezini açtı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, ihtiyaç sahibi insanlara yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla kurulan merkeze tüm yardımseverlerin destek olmalarını beklediklerini söyledi.

‘’Bir senden bir benden hepsi de gönülden’’ ilkesinden yola çıkan Gaziosmanpaşa Belediyesi hizmet halkasına yeni bir sosyal sorumluluk projesi daha ekledi; Hanımlar Masası Dayanışma Merkezi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’un hizmete açtığı Barbaros’taki yeni açılan merkezde yardımseverlerden toplanan hiç kullanılmamış ya da az kullanılmış başta ev eşyaları olmak üzere kılık ve kıyafetler ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verilecek.

GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, az gelire sahip ve ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini tamamlayacak bu merkezin son derece önemli bir işlevi yerine getireceğini belirterek, “Amaç ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bir nebze olsun rahatlatabilmek. Türk toplumu komşusu açken tok yatmamayı ilke edinen bir gelenekten geliyor. Bu merkezde de çalışma prensibi aynı. Duyarlılık sahibi yardımsever vatandaşlarımdan bu merkeze sahip çıkmalarını bekliyorum. Hanımlar masamızı bu anlamlı girişimlerinden dolayı da kutluyorum’’ dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, Şehit Hakan Arlon Parkı’nda açılan merkezde giysiler makinelerde yıkanıp ütülendikten sonra bedenlerine göre ayrılıp poşetlendikten sonra raflara yerleştirilecek. Ev eşyalarının ise onarımları ve bakımları yapıldıktan sonra dağıtıma hazır hale getirilecek. Vatandaşlar bu yardımlardan yararlanabilmek için GOP Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurup üye olmaları gerekiyor. Paranın kesinlikle geçmeyeceği merkezin amacı ‘’ İhtiyacı olan insanlara yalnız olmadıklarını göstermek ve İnsanlar arası dayanışmayı güçlendirmek’’

NASIL ULAŞILACAK
Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşayan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan "fakir ve yardıma muhtaç" durumda olan vatandaşlara sosyal yardım yapmak gayesiyle hazırlanan projenin amacı yardımsever vatandaşların evlerinde atıl durumda olan, hiç kullanmadıkları veya az kullandıkları giysi, mobilya ve buna benzer eşyaların ihtiyaç sahiplerine intikalinin sağlanmasına aracılık etmektir. 564 06 64 numaralı telefonu arayıp adresinizi söylediğinizde bir gün sonra evinizden neyi vermek istiyorsanız alıp fakirlere dağıtıyorlar.

Günün Önemli Haberleri