İftarda ne pişirsem derdine son

Abone ol

Türkiye'nin ilk görüntülü yemek tarifleri sitesi, iftar ve sahura ''ne pişireceğim'' derdine son veriyor

Sitede, sahur ve iftar sofrasına konulacak yemeklerin tarifleri görüntülü olarak anlatılıyor.

Anne-kızın dayanışmasıyla ortaya çıkan ''www.annemmutfakta.tv'' sitesinde, tereyağından reçele, turşudan pastırmaya ve bebekler için organik yemeklere evde yapılabilecek pek çok tarife yer veriliyor.

Sitenin kurucusu Işıl Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıl ramazanda faaliyete geçen sitede her yıl ramazan programları hazırladıklarını söyledi. Bu programlarda her gün farklı bir menüyü görüntülü olarak seyirciyle buluşturduklarını belirten Erol, böylece ''iftara ne pişirsem, sahura ne yapsak'' gibi sıkıntılara çözüm imkanı sunduklarını ifade etti.

Yemek yapmayı çok seven ve halk mutfağını araştıran annesiyle 2 yıl süren çekimler sonunda yaklaşık bin farklı yemek tarifi arşivi oluşturduklarını anlatan Erol, şöyle devam etti:

''Sitemizin özelliği, Türkiye'de internetten ilk kez canlı yemek programı yapmış olması ve yine Türkiye'deki ilk videolu yemek tarifleri sitesi olmasıdır. İçeriği oluşturan yemeklerin sadece yöresel yemekler olmasına dikkat ediyoruz. Annemin kendi arşivinden yöresel yemeklerin çekimlerini sitede yayınladığımız gibi, yöreleri, köyleri gezerek, bizzat o yörenin annelerini de yemek yaparken kayıt altına alıyoruz. Hem videolu hem de fotoğraflı arşivlerin yanı sıra, çeşitli yazılar ve gıda sektöründen haberlerle de sitemizin içeriğini zenginleştiriyoruz.''

YÖRESEL YEMEKLER SİTEDE

Siteyi, yeni yemek yapmayı öğrenenlerin yanı sıra tek yaşayanların ve mutfağına yeni tatlar getirmek isteyenlerin sıkça ziyaret ettiğini belirten Erol, Türkiye'nin çeşitli yörelerinden unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerini de siteye eklediklerini kaydetti.

Köylerde bulunduğu sürede yörenin en yaşlı kadınından ya da aşçısından çok az insanın yapmayı bildiği yemek tarifleri aldığını ve yine yörede o yemeği yapmasını bilen birine yemeği hazırlattığını anlatan Erol, böylece herkes tarafından bilinmeyen yemeklerin de meraklılarınca öğrenilmesini sağladıklarını söyledi.

Bu bölümün kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Erol, ''Unutulan yemeklerin çekimini yaparken, arkeolojik bir çalışma yaptığım sırada toprak altında değerli bir eser bulmuşum gibi seviniyorum'' dedi.

Endüstri ürünleri tasarımı mezunu olduğunu belirten Erol, çekim, montaj, içerik yazıları, fikir geliştirme ve yöre gezilerine kadar tüm işlerini yaptığını ifade etti.

ANNE HÜLYA EROL

Küçük yaşlardan itibaren yemek yapmaya ilgi duyduğunu anlatan anne Hülya Erol, 10 yıl önce geçirdiği romatizmal rahatsızlık ve ağır zatürre sonucunda evden çıkamayacak hale geldiğini, proje sayesinde hastalıklarla mücadele etmeye başladığını söyledi.

İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneğinin yönetim kurulunda da görev aldığını ifade eden Erol, kışın sanal ortamdan yemek dersi vermeye başlayacağını, hazırladığı yemek kitabını da yakında piyasaya çıkaracağını belirtti.

Hülya Erol, ''Yemek yapmak benim için her zaman bir tutku olmuştur. Senelerdir kazanmış olduğum pratik bilgileri özellikle gençlerle paylaşmak istediğim için sitemizde yemekle ilgili tüm bildiklerimi paylaşıyorum'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri