İddianameye Güney itirazı

Abone ol

Ergenekon soruşturmasından tutuklu bulunan Vedat Yener'in avukatı, iddianamenin tekrar düzenlenmesini istedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Ergenekon iddianamesinin incelendiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, Tuncay Güney'in yakalanması için suç duyurusunda bulundu.

Sanık ifadelerinde Turcay Güney'in hazırlamış olduğu belgelerle ilgili sorular sorulup, iddianamenin temeli olarak Tuncay Güney'in kaleme almış olduğu iddia edilen Ergenekon Örgütü'nün kuruluş metinlerinin kullanıldığını ileri süren avukat Ergül, hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde halen görülmekte olan 2002/64 Esas Sayılı yargılama dosyası kapsamında verilmiş bir yakalama kararı bulunan Tuncay Güney'in açık olan adreslerini de bildirerek interpol aracılığıyla yakalanmasını istedi.

Avukat Ergül, Tuncay Güney'in ifadesi alınmadan oluşturulan iddianamenin, yakalanması için suç duyurusunda bulunulan şahsın soruşturmanın esasına ilişkin sorgusunun yapılması ve böylelikle müvekkiline atılı suçun sübûtuna etki edeceği mutlak ifadesinin tamamlattırılarak iddianamenin yeniden düzenlenmesini talep etti.
Günün Önemli Haberleri