İçkisiz lokanta Altan'ı çılgına çevirdi

Abone ol

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, yine Başbakan Erdoğan'ı kızdıracak bir yazı kaleme aldı.

On yıldır içki servisi yapılan lokantaya kardeşi ve babasıyla giden Ahmet Altan'ı “Lokantamızda içki servisi yapılmamaktır.” yazılı tabela çıldırttı. Bugünkü köşesinde  iktidarı yaylım ateşine tutan Altan'a göre ülke kötü bir yere gidiyor.

Ahmet Altan yönetimindeki Taraf gazetesi, son dönemde hükümete karşı muhalefet bayrağını açtı. Başbakan Erdoğan'ın seçim sonrası "helallik" jesti de işe yaramadı. "Herkesin yaşam tarzına saygılıyız" diyen Erdoğan, Altan'ı ikna etmemiş görünüyor.

YENİ İKNA ODALARI

Lokanta yöneticisinin "içki servisi yapılınca diğer içeceklere de yüzde 18 KDV uygulanıyor, onun için vazgeçtik." şeklindeki sözlerini inandırıcı bulmayan Altan, yazısına şöyle devam etti:

"Onları yalan söylemek zorunda bırakan “korku”, beni içki servisi yapmamalarından daha fazla etkiledi doğrusu.

Eskiden, başörtülü kızlar için üniversitelerde “ikna odaları” açmışlardı, bir an aklımda lokanta sahipleri için belediyelerde açılan “ikna odaları” görüntüsü belirdi.

Çoktandır bazı belediyelerin kendi bölgelerinde içki servisini çeşitli yöntemlerle engellediği söylentileri yaygın biçimde dilden dile dolaşıyor.

Belli ki bir “irade” değişik “yaşam biçimlerini” birbirinden ayırmaya karar vermiş.

Artık ayrı “lokantaların” insanları oluyoruz.

Hayatlarımız ayrılıyor.

Sanırım bugünkü iktidar, kendi taraftarları fazla olduğu için “kendilerine benzemeyenleri” ite ite sahneden çıkaracağını düşünüyor."

ZALİMLEŞİYORSUNUZ

Yazısında üslubunu sertleştiren Altan, iktidarı kendisine benzemeyenlere hayat hakkı tanımamakla suçluyor. Erdoğan'ın zalimleştiğini iddia eden Altan, yazısını ürkütücü uyarılarla tamamlıyor:

"Kemalistleşiyorsunuz, seçkinleşiyorsunuz, kendi hayat tarzınızı, kendi ahlakınızı “tek” kabul ediyorsunuz.

Eskiden mazlumdunuz.

Şimdi Uludere’de açıkça görüldüğü gibi zalimleşiyorsunuz.

Eskiden paşaları eleştirmemek ne anlama geliyorsa şimdi de sizin iktidarınızı eleştirmemek aynı anlama geliyor benim için, utanç verici bir haysiyetsizlik olur bu iktidarın yaptıkları karşısında sessiz kalmak.

Kötü bir yere gidiyoruz.

Çeşitli nedenlerle “dışlamak”, hayatın dışına itmek istediğiniz insanlara bir baksanıza, Kürtler, Aleviler, solcular, demokratlar, modernler, kadınlar, gençler.

“Orta yaşlı Türk Sünni erkekler padişahlığı” kurmak ister gibi bir hâli var bu iktidarın.

Bu milyonlarca insanı ortadan yok etmek o kadar kolay mı olacak?

Emin olun o kadar kolay olmaz, çok tatsızlık yaşanır.

Durduk yerde bu ülke çeşitli yerlerinden çok sancılı biçimde kırılır, çok acı çekilir.

Milyonlarca insan “sihirbaz tavşanı” gibi kaybolmaz şapkanın içinde.

Bu kadar sıkıştırmayın, sıkıştırmak istedikleriniz tavşan değil insan ve sonunda birleşip öyle bir bağırırlar ki sesleri yedi cihandan duyulur."

Günün Önemli Haberleri