İçişleri'nden Baykal'a anında cevap

Abone ol

CHP lideri Baykalı'ın bugünkü grup toplantısında gündeme getirdiği iddialarla ilgili olarak bakanlık bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a saldırı olayının 19 Nisanda gerçekleştiğini, Van'da CHP konvoyuna yönelik protesto eylemini araştırmak üzere ise 8 Nisan tarihinde iki mülkiye başmüfettişinin görevlendirildiğini hatırlattı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,

''Kayseri'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner yıldız'a yapılan saldırı olayından sonra, Van'da CHP konvoyuna yönelik protesto eylemi ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca müfettiş görevlendirildiğini'' söylediği ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bilindiği üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de 19 Nisan 2010 tarihinde katıldığı şehit cenaze töreninde saldırı olayı gerçekleşmiştir. Van'da Cumhuriyet Halk Partisi konvoyuna yönelik gerçekleştirilen protesto eylemini araştırmak üzere 8 Nisan 2010 tarihinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından iki mülkiye başmüfettişi görevlendirilmiştir.

Görevlendirilen mülkiye başmüfettişlerinin çalışmaları sürmekte olup Bakanlık makamına henüz bu konuda herhangi bir rapor sunulmamıştır.''

Günün Önemli Haberleri