İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'ne yoğun ilgi
Abone olŞanlıurfa'da yaklaşık 40 gün önce açılan İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'de sergilenen geçmişten kalma çok sayıda radyo, plak ve diğer müzik enstrümanlar yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösteriyor.
Şanlıurfa'da yaklaşık 40 gün önce açılan İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'ne, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösteriyor.
Müziğe dair her ayrıntıya yer verilen müzenin geçmişte Urfa'da halk arasında ''müziğin kalbinin attığı yer'' olarak nitelendirilen ve ''Yasin'in Kahvesi'' olarak bilinen tarihi bir binada faaliyetini sürdüren müzede, geçmişten kalma çok sayıda radyo, plak ve diğer müzik enstrümanlarının da sergileniyor.
Şanlıurfa Belediyesi Konservatuvar Birimi Müdürü İsmail Altungöz, müzenin ilerleyen dönemlerde şehir turları kapsamına alınmasının da planlandığını belirterek, şunları kaydetti:
''Müzemizi açalı henüz birkaç ay olmasına rağmen ciddi bir ziyaretçi potansiyeliyle karşılaştık. Buraya Şanlıurfalı hemşehrilerimizde büyük ilgi gösteriyor. Şanlıurfa müziğinin, geçmişten bugüne kadar hikayesi, nelerin yapıldığı, usta okuyucuları gibi bugüne kadar ulaşan hikayeleri müzemizde ziyaretçilerimize anlatmaya çalışıyoruz. Tarihte Urfa müziğine büyük emekleri geçenlerden öne çıkanlar arasında yer alan Mukim Tahir, Kazancı Bedih ve İbrahim Tatlıses gibi 11 müzisyenimizin mumyaları da burada sergileniyor. İlerleyen dönemlerde daha da aktif bir şekilde müzemizin ziyaretçi alabilmesini sağlamak için müzemizi şehir turları kapsamında gezilen yerler arasına katılması için çalışmalarımız var.''
MÜZE GENİŞLETİLECEK
Altungöz, müzede Urfa müziğinin geçmişten bugüne kadar ulaşabilen tüm arşivlerini yoğun bir çalışma sonucunda toplayabildiklerini ifade etti.
Müzenin yakınındaki 4 adet tarihi evin istimlak işlemlerinin tamamlanarak, müze bünyesine katılmasının planlandığını aktaran Altungöz, şöyle devam etti:
''Kentte yürüttüğümüz hummalı bir araştırmanın ardından müziğe dair, tüm arşivleri bir araya getirdik. Ziyaretçilerimiz, Urfa müziğine dair her şeyi burada bulabilirler. Kaset, kasnak ve CD'ler halinde müziklerimizi arşivledik. Kaynak kişilerin tüm eserleri de yine burada sergileniyor.''